fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIndeksi neznatno niži

Indeksi neznatno niži

Njujork, (MINA-BUSINESS) – S&P 500 i Dow Jones Industrial Average završili su utorak neznatno niže, dok su se ulagači borili s stalnom zabrinutošću oko porasta kamatnih stopa i pregledavali najnovije sedmične izvještaje o zaradi.

S&P 500 završio je sesiju niže 0,05 odsto, zatvorivši na 5851,2. Bio je to prvi uzastopni gubitak indeksa širokog tržišta od početka septembra.

Dow s 30 dionica pao je 6,71 bod ili 0,02 odsto, završivši na 42.924,89 i bilježeći drugi uzastopni dan s gubitkom. Nasdaq Composite nadmašio je s dobitkom od 0,18 odsto na 18.573,13, prenosi SEEbiz.

Prinos američkih desetogodišnjih državnih zapisa ranije se popeo iznad 4,2 odsto prvi put u otprilike tri mjeseca prije nego što se lagano povukao s tog nivoa. Oprezni komentari zvaničnika američke centralne banke, Federalnih rezervi (Fed) o putu smanjenja kamatnih stopa podstakli su prinose na više.

Prinosi su zapravo porasli od smanjenja Fed-a pola boda prije mjesec. Dio tog poteza može se pripisati poboljšanju ekonomskih podataka, ali dio tog povećanja je zbog pesimizma da Fed neće biti tako agresivan s napredovanjem smanjenja stopa. Trgovci vide 91 odsto šanse za smanjenje od četvrtine boda na sljedećem sastanku Fed-a koji završava 7. novembra, prema CME-jevom alatu FedWatch zasnovanom na fjučersnom trgovanju fondovima Fed-a.

Dionice domaćinstava pale su zbog stalne zabrinutosti da će stope biti više, a Lennar i D.R. Horton svaki gubi više od tri odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije