fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpština Bar sa 24 hiljade EUR podržala 11 zanatlija

Opština Bar sa 24 hiljade EUR podržala 11 zanatlija

Bar, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar je, kroz drugi javni poziv za podršku razvoja zanatstva, podržala 11 zanatlija sa ukupno 24 hiljade EUR.

Opština Bar donijela je Odluku o odobravanju sredstava za podršku razvoja zanatstva za ovu godinu, u okviru koje je dodijeljeno ukupno 24 hiljade EUR.

“Sredstva su namijenjena preduzetnicima i preduzećima koji su aplicirali sa biznis planovima na drugi javni poziv za učešće u Programu Opštine Bar za podršku razvoja zanatstva”, navodi se u saopštenju.

Opština Bar je, ranije ove godine, javnim pozivom podržala dvoje zanatlija sa po tri hiljade EUR.

“Zajedno sa ovih 11, ukupan iznos koji će u ovoj godini biti plasiran u cilju podrške razvoja zanatstva iznosiće 30 hiljada EUR, odnosno gotovo 70 hiljada EUR u protekle četiri godine”, dodaje se u saopštenju.

Sredstva će pomoći ovim preduzetnicima u realizaciji njihovih biznis planova, koji uključuju nabavku opreme, modernizaciju poslovanja, te očuvanje i unapređenje zanatskih vještina u Baru.

Ova inicijativa ima za cilj da ojača konkurentnost lokalnih preduzeća, promoviše očuvanje tradicionalnih zanata i podstakne održivost malih biznisa, sa ciljem jačanja konkurentnosti i zapošljavanja na lokalnom nivou.

“Time Opština Bar ostaje posvećena stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za sve privrednike, posebno one koji svojim trudom doprinose očuvanju zanatske tradicije”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije