fbpx
NaslovnicaCrna GoraĆulafić: Podrška Ministarstva u cilju efikasnijeg sprovođenja zakona

Ćulafić: Podrška Ministarstva u cilju efikasnijeg sprovođenja zakona

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera spremno je da pruži svu potrebnu podršku kako bi se unaprijedila zaštita životne sredine i osiguralo efikasnije sprovođenje zakona, poručio je resorni ministar Damjan Ćulafić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Ćulafić je, na sastanaku sa ekološkim inspektorima koji su nedavno prešli pod nadležnost tog resora, istakao važnost njihovog angažmana u očuvanju ekoloških standarda i zaštite životne sredine.

Iz Ministarstva su rekli da su ekološki inspektori iznijeli niz problema sa kojima se suočavaju na terenu, kao i izazove u vezi sa sprovođenjem ekoloških propisa.

Oni su naveli da su zadovoljni što su sada pod okriljem Ministarstva, jer vjeruju da će zajedničkim radom i koordinacijom moći da efikasnije rješavaju nagomilane probleme.

Iz Ministarstva su kazali da su Ćulafić i ekološki inspektori razgovarali o tekućim problemima i prioritetima, kao i o unapređenju tehničke opremljenosti inspekcijskih službi, kako bi njihov rad bio što djelotvorniji.

“Ćulafić je naglasio da je Ministarstvo spremno da pruži svu potrebnu podršku kako bi se unaprijedila zaštita životne sredine i osiguralo efikasnije sprovođenje zakona”, navodi se u saopštenju.

Sastanku je, kako je saopšteno, prisustvovalo sedam inspektora i jedan savjetnik, a fokus je bio na boljoj organizaciji, poboljšanju međusobne saradnje i stvaranju optimalnih uslova za rad inspekcija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Isplata septembarskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...

Dow indeks porastao