fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSedmica počela novim rekordima

Sedmica počela novim rekordima

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) – Na Wall Streetu su u ponedjeljak Dow Jones i S&P 500 indeks dostigli nove rekordnenivoe, jer su ulagači optimistični na početku sezone objave kvartalnih poslovnih rezultata banaka i kompanija.

Dow Jones je ojačao 0,47 odsto na 43.065 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,77 odsto na 5.859 bodova, a Nasdaq indeks 0,87 odsto na 18.502 boda, prenosi Hrportfolio.

Novi rekordi S&P 500 i Dow Jones indeksa zahvaljuju se optimizmu ulagača, jer je u petak sezona objave kvartalnih poslovnih izvještaja dobro počela, s obzirom na to da je nekoliko velikih banaka objavilo bolje nego što se očekivalo rezultate u trećem tromjesečju.

Ove sedmice će izvještaje objaviti više od 40 kompanija i banaka, a ulagači se nadaju nastavku niza dobrih rezultata, koji bi opravdali dosadašnji snažan rast cijena dionica.

Analitičari procjenjuju da će zarada kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u trećem tromjesečju u prosjeku biti veće za 4,9 odsto u odnosu na isto prošlogodišnji period.

Najviše su u ponedjeljak porasle cijene dionica tehnoloških divova. Tako je cijena proizvođača čipova Nvidie skočila više od dva odsto, na rekordne nivoe, dok su dionice Alphabeta, Applea, Microsofta i Tesle porasle između 0,6 i 1,6 odsto.

I na evropskim berzama cijene dionica su porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,47 odsto na 8.292 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 0,69 odsto na 19.508 bodova, a pariski CAC 0,32 odsto na 7.602 boda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije