fbpx
NaslovnicaCrna GoraOduzeta velika količina drvnih sortimenata

Oduzeta velika količina drvnih sortimenata

Podgorica, (MINA) – Velika količina drvnih sortimenata, koje je prevozio kamion firme Bekom, u četvrtak je, zbog niza nepravilnosti, privremeno oduzeta, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Navodi se da su službenici Uprave, u mjestu Bioče, uočili kamion sa prikolicom na kojoj je bila velika količina drvnih sortimenata.

Na sortimentima je, kako su rekli iz Uprave, bilo samo nekoliko otpremnih pločica, zbog čega su njihovi službenici posumnjali da roba nije legalna i o slučaju su obavjestili glavnog inspektora.

„Izvršena je kontola kamiona i utvrđeno je da je on u vlasništvu firme Bekom i da prevozi drvne sortimente iz Gazdinske jedinice „Bundos“ u Plužinama“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je utvrđeno da otpremnice, koje je potpisao čuvar šuma S.S, nijesu ispisane po pravilniku i da u njima nijesu ispisani brojevi pločica.

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima su rekli da je utvrđen i niz drugih nepravilnosti.

„Tužilac je naredio da se do okončanja postupka privremeno zaplijene drvni sortimenti i očekujemo da će u kratkom vremenskom roku biti preduzete sve radnje kako bi taj slučaj bio što prije riješen“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije