fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrajd kafeom otvorena Nedjelja ponosa

Prajd kafeom otvorena Nedjelja ponosa

Podgorica, (MINA) – Nedjelja ponosa, koja prethodi Montenegro Prajdu / Pride / , otvorena je danas, saopšteno je iz nevladine organizacije Spektra.

U saopštenju se navodi da je Nedjelja ponosa otvorena Prajd kafeom koji je posvećen diskusiji o pravima LGBTIQ+ osoba i rodnoj ravnopravnosti.

»Temama od suštinskog značaja za postizanje inkluzivnog i pravednog društva koje počiva na jednakosti, toleranciji i solidarnosti«, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, u neformalnoj atmosferi, pripradnici civilnog društva, građanski aktivisti i predstavnici političkih partija razgovarali su o izazovima sa kojima se LGBTIQ+ osobe suočavaju i o njihovim potencijalnim rješenjima.

Organizatori su poručili da sloganom “Đe su naša prava?” pozivaju sve građane Crne Gore da postave sebi to pitanje, podsjećajući na brojne probleme sa kojima se LGBTIQ+ zajednica susreće.

»Ljudska prava u Crnoj Gori generalno su ugrožena i sve češće zanemarivana«, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, događaj su organizovali Spektra i Kvir Montenegro, uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, a u sklopu 12. Montenegro Prajda.

Ovogodišnju Monenegro prajd biće održan 28. septembra, pod sloganom “Đe su naša prava?”.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

cedis

U srijedu isključena u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu 25. septembra, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -u...