fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPejović: Spajić nije predlagao saradnju sa DPS-om

Pejović: Spajić nije predlagao saradnju sa DPS-om


Podgorica, (MINA) – Lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić nije na sjednici Glavnog odbora te stranke predlagao saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), saopštio je generalni sekretar PES-a Boris Pejović.

Predsjednik Crne Gore i nekadašnji potpredsjednik PES-a Jakov Milatović, saopštio je sinoć da je Spajić na Glavnom odboru te stranke, nakon parlamentarnih izbora prošle godine, predlagao da se ide u saradnju sa DPS-om.

“Predsjednik Crne Gore je rekao apsolutnu neistinu tvrdeći da je Spajić na Glavnom odboru predlagao saradnju sa DPS-om, nakon parlamentarnih izbora”, rekao je Pejović.

On je kazao da Milatović, nekadašnji funkcioner PES-a i sadašnji predsjednik, nije ni dolazio na sjednice Glavnog odbora.

Pejović je istakao da se Milatović tada otvoreno zalagao za inkluzivnu i široku saradnju sa nekadašnjim Demokratskim frontom i Bošnjačkom strankom, iako sada smatra da to nije dobar model.

“Začuđujuće je da bez ikakvih dokaza i ovako olako aktuelni predsjednik iznosi niz neistina, bez ikakvih dokaza, pozivajući se samo na kredibilnost sopstvenih uvjerenja”, naveo je Pejović.

On je dodao da “ta neistina ima za cilj da prikrije jednu dokazanu i već realizovanu saradnju Milatovića i DPS-a i to prilikom rušenja većine u Podgorici”.

“S obzirom na ovakav narativ i odnos prema onima koji su ga podržali za predsjedničkog kandidata, skoro i da nema dileme na koga odbornička lista koju predvodi Milatović računa u postizbornoj kombinatorici”, smatra je Pejović.

On je rekao da je to ista ona većina koja je uspostavljena skraćenjem mandata u podgoričkom parlamentu, nakon najave da će se iz glavnog grada rušiti i Vlada na državnom nivou.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi paketomati u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Kompanija Montenomaks C&L, koja posluje u okviru Nelt Grupe, u deset...