fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKamila Haris prihvatila nominaciju za predsjednicu SAD

Kamila Haris prihvatila nominaciju za predsjednicu SAD

Vašington, (MINA) – Potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kamila Haris u četvrtak je, posljednje večeri Demokratske nacionalne konvencije, zvanično prihvatila nominaciju i poručila da će biti predsjednica svim Amerikancima.

U govoru koji je trajao 45 minuta, i koji je održala kao kandidatkinja Demokratske stranke za Bijelu kuću, Haris je govorila o ličnom životu, slobodama koje su ugrožene, obećala borbu za srednju klasu i kritikovala svog protivkandidata republikanca, Donalda Trumpa.

O predsjedničkim izborima 5. novembra rekla je da “nijesu samo najvažniji u našem životu, već i u istoriji zemlje”, prenosi SLobodna Evropa.

Publiku u United centru u Čikagu podsjetila je na svoju ličnu priču i majku koja je sa 19 godina došla iz Indije u Kaliforniju, i koja ih je sama podizala “u malom stanu u radničkoj četvrti”, prenosi Glas Amerike (VOA).

“Majka nas je naučila da se ne žalimo na nepravdu, već da nešto uradimo tim povodom”, rekla je Haris i ispričala da je rasla uz uzore u borcima za građanska prava u SAD-u, što je uticalo na to da želi biti tužiteljka.

Govoreći da je kao tužiteljka uvijek imala samo jednog klijenta – narod – i da je radila u ime naroda.

“Znam da ima ljudi sa različitim političkim stavovima koji večeras ovo gledaju. I želim da znate: obećavam da ću biti predsjednica svim Amerikancima”, poručila je Haris.

On je kazala da će biti predsjednica koja ujedinjuje oko najviših stremljenja.

“Predsjednica koja vodi i sluša, koja je realistična, praktična i razumna. I uvijek se bori za narod. Od sudnice do Bijele kuće, to je moj životni posao”, istakla je Haris.

O svom protivniku Donaldu Trumpu je kazala da je “u mnogim stvarima neozbiljan čovjek, ali da su posljedice njegovog povratka u Bijelu kuću ekstremno ozbiljne”.

“Ne samo zbog haosa koji je stvoren dok je bio na vlasti, već i svega što se desilo kad je izgubio izbore… I zamislite šta će sada da radi”, upitala je Haris.

Ona je dodala da je njegova namjera da zatvara novinare, političke protivnike, svakog koga vidi kao neprijatelja.

“Zamislite koju će moć imati posebno ako uzmemo u obzir koliku će moć imati poslije odluke Vrhovnog suda da je imun od krivičnog gonjenja”, istakla je Haris.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije