fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšen osumnjičeni za ubistvo bivše supruge, imao zabranu prilaska

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bivše supruge, imao zabranu prilaska

Podgorica, (MINA) – Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica uhapsili su M.B. (37) koji je osumnjičen da je danas, u podgoričkom naselju Masline, ubio bivšu suprugu B.P. (33) i on će biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali iz policije, sumnja se da je M.B, danas oko 15 sati i 20 minuta, upotrebom noža ubio bivšu suprugu nakon verbalnog sukoba.

„Policija je odmah nakon prijave događaja uspostavila blokadu šireg lica mjesta iz razloga što se izvršilac nakon počinjenog krivičnog djela dao u bjekstvo, gdje je u veoma kratkom roku lociran i lišen slobode“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na licu mjesta uz prisustvo višeg državnog tužioca, izvršen uviđaj, i pronađeno hladno oružje za koje se sumnja da je sredstvo izvršenja krivičnog djela.

„M.B. će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je protiv M.B. bivša supruga koju je danas ubio podnijela prijavu 1. avgusta zbog prijetnji koje joj je uputio.

„Policijski službenici su, odmah po zaprimljenoj prijavi, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, tu osobu doveli u službene prostorije, od njega prikupili obavještenja i sa događajem upoznali tužioca koji se izjasnio da se u radnjama M.B. ne stiču elementi krivičnog djela“, navodi se u saopštenju.

Protiv M.B. su, dodaje se, policijski službenici tada podnijeli prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 36 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i on je uhapšen.

U saopštenju se ističe da su policijski službenici pretresli stan i druge prostorije koje osumničeni koristi u naselju Konik, i da tom prilikom nijesu pronađeni predmeti i tragovi koji potiču iz krivičnog djela.

„Nakon privoda M.B. kod sudije za prekršaje izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja oštećenoj na udaljenosti manjoj od 50 metara koju je danas prekršio i počinio navedeno krivično djelo“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da, osim te prijave, u prethodnom periodu oštećena osumnjičenog nije prijavljivala policiji, odnosno da nema registrovanih krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici počinjenih na njenu štetu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije