fbpx
NaslovnicaCrna GoraMJU: Dukaj i Milatović imaju isto pravno tumačenje o raspisivanju izbora u...

MJU: Dukaj i Milatović imaju isto pravno tumačenje o raspisivanju izbora u Andrijevici

Podgorica, (MINA) – Ministar javne uprave Maraš Dukaj i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imaju isto pravno tumačenje u vezi sa raspisivanjem izbora u opštini Andrijevica, saopštili su iz Ministarstva javne uprave (MJU).

„Onima koji su pažljivo pročitali objavu Dukaja na društvenoj mreži X, i nemaju lošu namjeru, jasno je da on i predsjednik Milatović imaju isto pravno tumačenje u vezi raspisivanja izbora u Andrijevici“, kaže se u saopštenju MJU.

Oni su naveli da je to u utorak u saopštenju potvrdio i kabinet predsjednika Crne Gore.

„MJU je jasno i decidno dalo mišljenje skupštinama opština (SO) Andrijevica i Budva da rokovi za konstituisanje SO teku od momenta objavljivanja konačnih rezultata izbora u Službenom listu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da u MJU smatraju da je suvišno i nepotrebno dovoditi u pitanje ono što je pravno i objektivno nesporno, a što je jasno regulisano važećim zakonima.

„Iz navedenog proizilazi da predsjednik Crne Gore nije raspisao izbore u toj opštini jer se nijesu stekli uslovi za njihovo raspisivanje, što je i utvrđeno u sprovedenim upravnim nadzorima i datim mišljenjima MJU“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije