fbpx
NaslovnicaMina SportOhrid domaćin turnira Jadranske tekbol lige

Ohrid domaćin turnira Jadranske tekbol lige

Podgorica, (MINA) – Nova sezona Jadranske tekbol lige /Adriatic Teqball League/ počeće 8. juna turnirom u Ohridu, najavljeno je iz Tekbol saveza Crne Gore, jednog od pokretača regionalnog takmičenja.

Navodi se da će na prvom, od pet turnira planiranih za ovu sezonu, igrati u dvije kategorije, muškom singlu i muškom dublu, a predviđeni nagradni fond je 2.000 EUR.

Takmičenje će biti odigrano u dvije faze – prva faza planirana je u dvorani Biljanini izvori, a druga faza biti na Gradskom keju Makedonija.

Na turniru su, uz predstavnike pet država regiona – Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, predviđene i posebne pozivnice za tekere iz država Evrope.

Specijalni gosti u Ohridu biće predstavnici Grčke.

Crnogorski Teqball predstavljaće najbolji TEQ parovi – Kurjaci, Teqersi i Borac, kao i talentovani Veljko Ljumović.

Predsjednik Tekbol saveza Milorad Šutulović kazao je da se raduje što će prije svega crnogorski tekeri imati priliku da ponovo odmjere snage sa rivalima van državnih granica i napreduju.

“Vjerujemo da takvi projekti mogu da doprinesu značajnoj popularizaciji Teqball-a u svim državama, koje bi, zahvaljujući vanserijskim talentima koje imaju, mogle da se pozicioniraju među najboljima u Evropi”, rekao je Šutulović.

Jadranska liga će, nakon Ohrida, posjetiti Bar, 20. jula, a turniri će biti odigrani i u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj.

Ohrid će 7. juna, dan prije turnira, biti domaćin i regionalnog seminara za sudije, čiji će polaznici dobiti priliku da steknu zvanje pomoćnog sudije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije