fbpx
NaslovnicaGlavna vijestĐuričković: Riječi i djela Milatovića ideološki posvađana

Đuričković: Riječi i djela Milatovića ideološki posvađana

Podgorica, (MINA) – Riječi i djela predsjednika Jakova Milatovića ideloški su posvađana i u suprotnosti sa stavovima Evropske unije i Sjedinjenih Američki Država (SAD), smatraju u Socijaldemokratama Crne Gore (SD).

“Ne možete pričati o jačanju saradnje sa NATO-om, a sastaviti kabinet koji ste sastavili. Ne možete pričati o putu u EU, a zagovarati Vladu sa DF i pokretom URA”, saopštio je međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković komentarišući izjavu Milatovića da je Crna Gora u prethodne tri godine napredovala na putu ka EU.

Đuričković je kazao da Milatović u kontinuitetu pokušava da iskrivi realnost u kojoj se nalazi Crna Gora.

“Valjda je Milatović umislio da uz poziciju Predsjednika Crne Gore dolaze i natprirodne moći, pa u kontinuitetu pokušava progurati tezu da se od 2020. godine u Crnoj Gori dešavaju pozitivne promjene, da smo postali prvi put demokratska zemlja i da smo trasirali evropski put”, kazao je Đuričković.

On je dodao da su građani u Crnoj Gori navikli da ih svakodnevno bombarduju političkim lažima i glupostima.

“Da li neko, pa makar to bio i predsjednik, može biti toliko bezočan da, nakon tri najgora godišnja izvještaja o EU integracijama, najgoreg izvještaja o stanju demokratije u Crnoj Gori i brojnih drugih negativnih ocjena sa međunarodnih adresa, kaže tim istim adresama i kreatorima tih ocjena i izvještaja da, smo protekle tri godine bili na pravom putu”, istakao je Đuričković .

On je rekao da se čini da je Milatović izgubljen u prevodu.

“Poruke koje dobija od Zapadnih partnera su, šta bi Crna Gora mogla biti, ukoliko odustane od politike koju je upravo vodila zadnje tri godine, a čiji je Milatović reprezent”, kaže Đuričković.

On je istakao da je svima jasno da Milatović, kad poziva na inkluzivnost i svoju platformu, misli na Demokratski front.

Đuričković je kazao da Milatović kad priča o uspješnosti u zadnje tri godine, pokušava da abolira “nepočinstva premijera Dritana Abazovića i pokreta URA”.

“Na kraju, u kontekstu Vaše platforme, valja vas podsjetiti da to nije Vaš posao već posao Vlade. Vi možete imati mišljenje o tome, ali nijeste pozvani da kreirate i sprovodite EU integracije. Samim tim vaša isprazna platforma nije relevantna”, istakao je Đuričković.

On je dodao da Milatović nije ogledalo naroda već da je to Skupština Crne Gore.

“Vi u zemlji i inostranstvu ne predstavljate narod, nego državu. Vašim izborom za Predsjednika, Vi jeste postali predsjednik svih nas, ali svi mi nijesmo postali vaši glasači”, zaključio je Đuričković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije