fbpx
NaslovnicaGlavna vijestNeodgovorno izbor Tužilačkog savjeta uslovljavati izborom vlade

Neodgovorno izbor Tužilačkog savjeta uslovljavati izborom vlade


Podgorica, (MINA) – Izbor Tužilačkog savjeta je društveni, državni i politički prioritet i neodgovorno je prema građanima i međunarodnim partnerima da se njegov izbor uslovljava izborom nove Vlade, smatraju u Građanskom pokretu URA.

Izvršni direktor te stranke Zoran Mikić, odgovarajući na zahtjev Demokratskog fronta (DF) da im predstavnici parlamentarne većine do danas odgovore na predlog o izboru nove vlade, kazao je da će URA učestvovati u svim razgovorima koji imaju za cilj unapređenje političke situacije, kvaliteta života građana i ubrzanu integraciju Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

Mikić je kazao da je prioritet za URA-a izbor preostalih članova Tužilačkog savjeta.

„Kao što svi znamo borba protiv organizovanog kriminala i korupcije niti napredak na putu ka EU ne može dobiti puni smisao bez reformisanog tužilaštva što sa svih adresa potvrđuju i naši međunarodni partneri“, poručio Mikić.

On je rekao da je izbor Tužilačkog savjeta društveni, državni i politički prioritet i da u URI smatraju da je neodgovorno prema građanima i međunarodnim partnerima da se njegov izbor uslovljava izborom nove Vlade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije