fbpx
NaslovnicaMINA BusinessASCAME važna za promociju potencijala države

ASCAME važna za promociju potencijala države

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Asocijacija privrednih komora Mediterana (ASCAME), kojih ima više od 300 iz 23 mediteranske države izuzetno je važna za jačanje ekonomske saradnje, ali i promociju investicionih potencijala Crne Gore, ocijenio je potpredsjednik Privredne komore (PKCG), Pavle D. Radovanović.

On je učestvovao u radu online sastanka Izvršnog odbora Asocijacije na kojem su razmotrene sprovedene i aktivnosti planirane za ovu godinu, kao i realizacije Strateškog plana ASCAME 2021-2022, Plana oporavka i Novog ekonomskog modela za Mediteran.

“Mreža više od 300 privrednih komora iz 23 države Mediterana je izuzetno važna za jačanje ekonomske saradnje ali i promociju investicionih potencijala Crne Gore“, rekao je Radovanović.

On je, kako je saopšteno iz PKCG, naveo da je važan događaj za realizaciju tih aktivnosti i 15. Mediteranska nedjelja ekonomskih lidera, koja će biti održana krajem novembra u Barseloni.

Tokom sastanka je, između ostalog, odobren budžet ASCAME za ovu godinu, razmatrane su institucionalne aktivnosti i sporazumi o saradnji, projekti članica koji se odnose na umrežavanje, te planirani događaji u organizaciji ove asocijacije, poput MedaWeeka odnosno sedmice ekonomskih lidera Mediterana planirane za novembar i foruma sa privrednicima Podsaharskog regiona, Bliskog Istoka Persijskog zaliva, Brazila i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Uvodna obraćanja imali su predsjedavajući ASCAME Ahmed M. El Wakil i, u ime domaćina skupa, predsjednica Privredne komore Barselone Monica Roca.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Turistička ponuda Bara predstavljena na sajmu u Sarajevu

Bar, (MINA-BUSINESS) - Turistička organizacija (TO) Bar predstavila je turističku ponudu na sajmu Sarajevo...