fbpx
NaslovnicaCrna GoraZvanični Berlin pomoći će da Crna Gora što prije postane dio EU

Zvanični Berlin pomoći će da Crna Gora što prije postane dio EU

Podgorica, (MINA) – Njemačka prepoznaje snažnu političku volju Crne Gore za pridruženjem Evropskoj uniji (EU) i zvanični Berlin pružiće neophodnu pomoć da država što prije postane dio evropske zajednice, poručio je njemački ambasador u Podgorici Robert Veber.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sastao se danas sa Veberom i upoznao ga sa prioritetima novog saziva parlamenta, ističući da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva.

„Veber je ukazao da Njemačka prepoznaje snažnu političku volju Crne Gore za pridruženjem EU i naglasio da će zvanični Berlin pružiti neophodnu pomoć da naša zemlja što prije postane dio evropske zajednice“, kaže se u saopštenju.

Veber je, kako su naveli iz Skupštine, prenio čestitke predsjednika Bundestaga novoizabranom predsjedniku.

Ističući da je Njemačka dokazani prijatelj Crne Gore, Bečić je zahvalio Veberu na kontinuiranoj posvećenosti bilateralnim odnosima i podršci evropskim integracijama Crne Gore.

On je naveo da očekuje da će tokom tekućeg njemačkog predsjedavanja Savjetom EU biti nastavljena dobra saradnja sa zemljama Zapadnog Balkana.

U tom kontekstu, Bečić se osvrnuo na nedavne poruke Evropske komisije u godišnjem izvještaju o Crnoj Gori i istakao da je zadovoljan činjenicom da politika proširenja ostaje visoko na listi prioriteta EU.

„Izraženo je obostrano interesovanje za nastavak i intenziviranje parlamentarne saradnje na nivou skupštinskih radnih tijela i grupa prijateljstva“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

policija, Podgorica

Procesuirana 33 učesnika incidenata na fudbalskim utakmicama

Podgorica, (MINA) – Policijski službenici identifikovali su i procesuirali 33 učesnika u incidentima tokom...