fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoJedinica ZHMP u Podgorici dobila novo sanitetsko vozilo

Jedinica ZHMP u Podgorici dobila novo sanitetsko vozilo

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo zdravlja dodijelilo je jedinici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) u Podgorici novo savremeno sanitetsko vozilo, vrijedno preko 51 hiljadu EUR.

Iz ZHMP su naveli da je sanitetsko vozilo nabavljeno putem javnog poziva u okviru implementacije projekta „PHASE”, koji se realizuje u okviru programskih prioriteta INTERREG-IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Obradović naveo je da je taj Vladin resor jedan od partnera na implementaciji projekta čiji je cilj unapređenje usluga zdravstvene zaštite za građane.

“Vozilo sa opremom vrijedno preko 50 hiljada EUR opredijelili smo jedinici ZHMP, koja svakodnevno obavlja složene i urgentne zadatke”, kazao je Obradović.

On je rekao da vjeruje da će vozilo dodatno ojačati vozni park jedinice ZHMP u Podgorici i pomoći medicinskom osoblju da bezbjednije i komfornije obavlja svoj posao, a građanima zdravstvenu uslugu učini bržom, dostupnijom i kvalitetnijom.

Direktor ZHMP Vuk Niković istakao je da novo sanitetsko vozilo značajno podiže kvalitet pružanja hitne medicinske pomoći.

“Zahvaljujuci punoj podršci i razumjevanju Ministarstva zdravlja Zavod je počeo sa obnovom dotrajalog voznog parka u koji se u prethodnom periodu nije ulagalo”, kazao je Niković.

Kako je rekao, opredjeljivanje auta i kompletne opreme iz projekta PHASE u velikoj mjeri podiže kvalitet pružanja zdravstvene zaštite građanima.

Iz ZHMP su naveli da je cilj projekta PHASE jačanje prekogranične saradnje i kompetencije malih i srednjih preduzeća i njihovo uključivanje u proces unapređenja usluga zdravstvene zaštite.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije