fbpx
NaslovnicaCrna GoraZakonodavni odbor nije raspravljao o skraćenju mandata Skupštini

Zakonodavni odbor nije raspravljao o skraćenju mandata Skupštini

Podgorica, (MINA) – Zakonodavni odbor danas nije raspravljao o predlogu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini, jer on nije prisustvovao sjednici.

Đukanović nije došao u Skupštinu da obrazloži predlog za skraćenje mandata parlamentu, već su sjednici Zakonodavnog odbora prisustvovali njegovi savjetnici Nataša Pešić i Boris Bastijančić.

Odbor je zbog nedolaska Đukanovića odgodio i jučerašnju sjednicu tog skupštinskog tijela.

Predsjednica Zakonodavnog odbora Maja Vukićević zaključila je sjednicu tog skupštinskog tijela.

„Ja ću danas zaključiti ovu sjednicu, pošto nijesam dobila uvjerenje da ćemo imati nastavak po pitanju prve tačke, nijesam dobila uvjerenje da će se Đukanović pojaviti“, rekla je Vukićević.

Ona je ocijenila da Đukanović od početka nije imao namjeru da se pojavi u Skupštini.

„Pokazali smo dobru namjeru, odložili smo, dali termin koji mu je u načelu odgovarao“, dodala je Vukićević.

Ona je kazala da je njen i stav službe tog skupštinskog tijela da ne postoje uslovi da raspravljaju o toj tački dnevnog reda sjednice.

Vukićević je kazala da je prethodnih dana bila u komunikaciji sa šefom poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Danijelom Živkovićem.

„Pitao me je da li Đukanović mora da prisustvuje lično, ili može da ovlasti nekog. Dobio je vrlo jasan odgovor da predsjednik mora ovu odluku da ovdje brani lično, jer je on predlagač“, navela je Vukićević.

Prema njenim riječima, Predsjednik države je inokosni organ i ne može da prenosi nadležnosti na savjetnike.

„Nije moguće da iko osim predsjednika danas ovdje brani predlog odluke. Nakon toga, Živković me obavijestio da bi Đukanović mogao da prisustvuje ukoliko bi dali neki drugi termin“, rekla je Vukićević.

Kako je kazala, nakon tog zahtjeva, predložila je ovaj termin.

„Dobila sam potvrdu da bi ovaj termin bio odgovarajući i iznenadio me dopis u kojem Đukanović navodi da ipak neće moći da prisustvuje i da je ovlastio savjetnike“, kazala je Vukićević.

Poslanica DPS-a Jovanka Laličić rekla je da je Đukanović ispunio formalni uslov i pisanim putem obavijestio ko će ga zastupati.

„Vaša argumentacija da se radi o inokosnom organu, da ne može ovlastiti nikoga da ga u nekim procesnim postupcima, zaista mislim da ne pije vodu“, navela je Laličić.

Ona je kazala da sam Poslovnik Skupštine pravi razliku između rada na odboru i rada na sjednici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije