fbpx
NaslovnicaCrna GoraZabrinjava trenutna politička realnost u Crnoj Gori

Zabrinjava trenutna politička realnost u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori, bez obzira na male korake naprijed u realizaciji proteklih izbora, zabrinjava trenutna politička realnost, polarizacija društva, vaninstitucionalna djelovanja, ali i vanustavna rješenja koja zagovaraju nosioci vlasti i političkih partija.

To je ocijenjeno na na sastanku ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića sa francuskim ambasadorom Kristijanom Timonijeom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, Timonije je čestitao na uspješno sprovedenim lokalnim izborima, navodeći da je kompletan izborni proces i sama kampanja prošla bez većih problema, čime je crnogorsko društvo pokazalo određenu dozu političke zrelosti.

“Bez obzira na male korake naprijed u realizaciji ovih izbora, zabrinjava trenutna politička realnost, polarizacija društva, vaninstitucionalna djelovanja, kao i vanustavna rješenja koja se zagovaraju od nosilaca vlasti, ali i političkih partija”, saglasili su se Ibrahimović i Timonije.

Oni su se, kako se navodi, osvrnuli na posljednji izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore na putu evropskih integracija.

“I sa žaljenjem konstatovali da je bilo puno prostora za napredak, ali da je u određenoj mjeri propuštena šansa za bolju ocjenu rada crnogorske vlasti”, kaže se u saopštenju.

Prema riječima Ibrahimović, podneblje Crne Gore je poznato po uvijek aktuelnim političkim dešavanjima i previranjima.

“Ali u ovom, za Crnu Goru politički veoma teškom i delikatnom trenutku, dobro je znati da je pažnja međunarodne zajednice usmjerena ka iznalaženju modela izlaska iz krize koju naša država proživljava”, naveo je Ibrahimović.

On je kazao da podrška euroatlantskih partnera čini poziciju Crne Gore stabilnom.

“I vjerujem da će snažne poruke koje su poslate sa Samita u Berlinu doprinijeti vraćanju Crne Gore na euroatlantski put, koji većina građana želi i podržava“, rekao je Ibrahimović.

On je dodao da političku zrelost sada moraju pokazati svi akteri političke scene i da je neophodno donijeti državničke odluke i povući teške poteze, za dobrobit građana.

Iz MKI je saopšteno da se na sastanku razgovaralo i o budućim planovima Vlade kada je u pitanju nastavak aktivnosti koje se odnose na modernizaciju crnogorskih vazdušnih luka.

“Zajednički stav je da treba djelovati brzo, jer je Crna Gora, uprkos izazovima sa kojima se suočava u političkom smislu, još u određenoj mjeri privlačna investiciona destinacija, i da se prilike za dalji razvoj saobraćajne infrastrukture kao podrške turističkoj privredi ne smiju propuštati”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...