fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa 2.720 građana po 300 EUR zbog objavljivanja spiska osoba u samoizolaciji

Za 2.720 građana po 300 EUR zbog objavljivanja spiska osoba u samoizolaciji

Podgorica, (MINA) – Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore će zaključiti poravnanje sa 2.720 osoba u iznosu od po 300 EUR, na ime naknade za nematerijalnu štetu zbog povrede prava ličnosti objavljivanjem ličnih podataka.

Vlada je na sjednici dala saglasnost za zaključenje poravnanja u postupcima za naknadu nematerijalne štete lica čija su imena objavljena na internet stranici Vlade, na osnovu odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti o objavljivanju imena osoba u samoizolaciji.

Iz Vlade su saopštili da su odobrili uplatu budžetskih sredstava za 17 vjerskih zajednica.

Na sjednici je konstatovano da će pružanje finansijske podrške svim vjerskim zajednicama obezbjediti jednaku mogućnost za razvoj duhovnosti i nesmetano vršenje i uživanje vjerskih prava i sloboda.

“Osim toga, značajan broj vjerskih zajednica ima dominantno i humanitarni karakter, koji se ogleda i kroz rad i djelovanje narodnih kuhinja koje su u ovom periodu bile pod izuzetno velikim opterećenjem i zahtjevima”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se vjerske zajednice u Crnoj Gori u kontinuitetu obraćaju Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava za neophodna finansijska sredstva, na ime regulisanja redovnih, tekućih, kao i troškova nastalih usljed pandemije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije