fbpx
NaslovnicaCrna GoraVukčević najbolji na drumu

Vukčević najbolji na drumu

Podgorica, (MINA) – Član podgoričkog kluba Džada, Danilo Vukčević najbolji je biciklista Crne Gore u konkurenciji seniora, na drumu, u tradicionalnom izboru Biciklističkog saveza.

U konkurenciji biciklista do 23 godine najbolji je njegov klupski drug Miloš Vračar.

U montibajk kategoriji, disciplina XCO, najbolji seniori su Ana Petrović iz Peruna i član Tempa, Demir Mulić.

U kategoriji do 23 godine najbolji je Miloš Vračar iz Džade. Najbolji junior je Nikola Grupković (Perun), dok je u konkurenciji kadeta priznanje pripalo Lazaru Savićeviću (Perun).

U konkurenciji mlađih kadeta za najbolje proglašeni su članovi Peruna, Jovan Vukčević i Nina Vujičić.

Najbolji pionir je Ognjen Vučetić (Peruna), a dok je u kategoriji masters nagrađen Saša Jovović (Perun).

Saopšteno je da će Biciklistički savez stipendirati osam biciklista.

Stipendije će primati kadet Jovan Vučković (Perun), junior Nikola Grupković (Perun) i seniori Aleksandar Radunović (Džada), Sloibodan Milonjić (Džada), Dragan Jašović (Tempo), Radosav Bezmarović (Džada), Demir Murić (Tempo) i Danilo Vukčević (Džada).

Predsjednik Biciklističkog saveza, Dejan Popović
kazao je da su konstituenti i osnivači te asocijacije Džada, Perun, Budva, Lovćen i Tempo.

On je istakao da su se naknadno priključila i dva novoformirana kluba – Fleš iz Nikšića i Plejvlja.

“Za godinu od osnivanja pokrenuli smo Crnogorsku biciklistzičku ligu na drumu i mautinbajku, organizovali smo državne šampionate u obje discipline, formirali crnogorsklu reprezentaciju koja je nastupila na Balkanskom prvenstvu. Organizovali smo i višednevnu drumsku etapnu trku Tur of Montenegro, koja je okupila oko 70 takmičara iz Evrope. Trka se izdvojila kao sportsko-turistički proizvod Crne Gore”, kazao je Popović.

On je istakao da su afirmacija i popularizacija bicilizma, omasovljenje, stvaranje stručne baze, rad sa mladima, uspostavljanje sistema takmičenja i liga, nastupi reprezentacije, ulaganje u najperspektivnbije sportiosti biti u fokusu rada savaza.

On je naglasio da su postavili ambiciozan plan i da već ui martu, poslije zimskih priprema, crnogorske reprezentativce očekuju prve trke u inostranstvu.

“U aprilu organizovaćemo edukatiovne seminare za nedostajuća zanimanja – sudije, treneri, mehaničari. U maju startuju lige, koje smo ove godine, pored druma i mautinbajka, proširili i na daunhil disciplinu, kao i šampionati Crne Gore u sve tri discipline. Centralno mjesto u kalendaru zauzima Tur of Montenegro, od 2. do 4. oktobra, u okviru kojeg će biti održano i Balkansko prvenstvo”, rekao je Popović.

Direktor direktortata za sport u Ministarstvu sporta i mladih, Miloš Lalević kazao je da se biciklizam zahvaljujući entuzijazmu klubova i biciklista vraća na pravi put.

“Vlada i Ministarstvo povećavali su, odnosno osnažili, budžet nacionalnih sportsklih saveza, izdvajanjem za spšort preko četiri i po miliona EUR. Time smo najbolje potvrdili da se sport nalazi visoko u agendi Vlade. Ove godine imamo rekordan broj stiperndista – 276, a posebno mi je drago što se među njima nalaze i biciklisti”, kazao je Lalević.

Najbolji crnogorski biciklista, Danilo Vukčević naglasio je da su naporan rad i treninzi dali rezultat.

“Nijesam sanjao da ću biti u ovoj poziciji da budem najbolji biciklista Crne Gore. Dobrim radom novog saveza sve je došlo na svoje mjesto. Rukovodstvo saveza predanim radom biciklizam je vratilo na mjesto koje mu pripada. Nadam se da će 2020. godina biti još bolja. Planovi su postavljeni, nadam se da ćemo opravdati ukazano povjerenje”, rekao je Vukčević.

Savez je u znak zahvalnosti za doprinos afirmaciji biciklizma nagradio Mionistarstvo sporta i mladih, Fond za razvoj Kuča Marko Miljanov i kompaniju Aerodromi Crne Gore.

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...