fbpx
NaslovnicaCrna GoraVujović: Neustavnu DF Vladu ne podržavaju građani

Vujović: Neustavnu DF Vladu ne podržavaju građani

Podgorica, (MINA) – Vlada u kojoj bi Demokratski front (DF) vodio glavnu riječ, osim što bi bila neustavna i marionetska, nema ni minimum podrške crnogorskih građana, saopštili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović podsjetio je da je istraživanje javnog mnjenja Centra za građansko obrazovanje i agencije Damar pokazalo da oko dvije trećine građana vidi vanredne izbore kao način rješavanja političke i institucionalne krize.

On je rekao da istraživanje pokazuje da samo 19 odsto građana podržava, kako je naveo, model neustavne Vlade skrojene po neustavnim izmjenama Zakona o predsjedniku Crne Gore.

“Sve ovo veoma upečatljivo šalje jasnu poruku da Vlada, skrojena po uputima DF-a, u kojoj bi oni vodili glavnu riječ, osim što bi bila neustavna i marionetska, nema ni minimum podrške crnogorskih građana”, kazao je Vujović.

On je rekao da je razumljiva želja DF-a da “ustavnim pučem” dođu u situaciju da i formalno vode glavnu riječ u Vladi.

“Kao što je jasno da ostali iz sklepane skupštinske većine taj opasni i antiustavni eksperiment podržavaju jer znaju da vanrednim izborima rizikuju da nestanu sa političke scene”, dodao je Vujović.

On je kazao da svako ko je elementarno ozbiljan i dobronamjeran, bez obzira na političko opredjeljenje, zna da su vanredni izbori jedini demokratski i normalan izlaz iz stanja potpune paralize političkog sistema i institucija.

To je, kako je rekao Vujović, jedan od ključnih zahtjeva sa protesta IMA NAS.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Simonović: Izložba prvi korak ka povezivanju dva naroda

Podgorica, (MINA) - Izložba Mandala - Hram tajne tantre, na kojoj su izložene fotografije...