fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada da nagradi sve zdravstvene radnike

Vlada da nagradi sve zdravstvene radnike

Podgorica, (MINA) – Vlada i Ministarstvo zdravlja diskriminišu veliki broj medicinskih radnika odlukom da se nagrade 2,5 hiljade ljekara i sestara koji brinu o inficiranim građanima, iako su svi zdravstveni radnici na udaru virusa i mnogi su zaraženi, ocijenili su iz Sindikata zdravstva.

Vlada je prije tri dana usvojila Informaciju o isplati stimulacije za zaposlene u sektoru javnog zdravstva koji rade sa kovid pacijentima za oktobar 2020. u iznosu od 271 hiljada EUR.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić ocijenila je za Dan da nije dobra praksa razdvajati medicinske radnike, jer su u vrijeme pandemije svi u riziku da obole.

Ona kaže da su inficirani medicinski radnici diskriminisani, jer samo ljekari koji su članovi Ljekarske komore dobijaju novčanu pomoć, a država ništa ne preduzima da to obezbijedi i ostalim zdravstvenim radnicima.

Prema njenim riječima, u posladnje vrijeme je veliki broj zaposlenih inficiranih kovidom i moraju u samoizolaciju zajedno sa svojim porodicama.

“Apelujemo na Ministarstvo zdravlja da sve zaposlene u sistemu zdravstva prepozna i da iz budžeta pomogne ljudima koji su ovaj period imali oboljenje usled kovid infekcije, ne razdvajajući nikog, jer smo svi u sistemu značajna karika. Svaka pomoć u novčanom iznosu od Ministarstva zdravlja značila bi u ovom trenutku od nekog ko misli na svoje zaposlene”, kaže Krivokapićeva.

Predsjednik Sindikata zdravstva iz Unije slobodnih sindikata Vladimir Pavićević kazao je da bi nadležni trebalo da donesu odluku o nagrađivanju svih zdravstvenih radnika.

“Međutim, ako su sredstva ograničena, onda je razumljivo da treba nagraditi one zaposlene koji danonoćno brinu o oboljelim od koronavirusa, a to su u ovoj fazi uglavnom internističke grane. Činjenica je da hirurške grane u ovoj fazi pandemije imaju manje posla”, kaže Pavićević.

Najčitanije

jakov milatović, vaskrs, čestitka

Milatović: Vaskrs da podstakne na jedinstvo među svima koji teže dobru

Podgorica, (MINA) - Predsjednike Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Vaskrs građankama i građanima...