fbpx
NaslovnicaCrna GoraViši sud će ponovo odlučivati o jemstvu za Miloša Medenicu

Viši sud će ponovo odlučivati o jemstvu za Miloša Medenicu

Podgorica, (MINA) – Apelacioni sud ukinuo je rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je odbijen predlog branilaca Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva, i predmet je vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Iz Apelacionog suda saopštili su da su žalbe branilaca Medenice uvažene i da je rješenje Višeg suda od 30. aprila ove godine ukinuto nakon sjednice vijeća, koja je održana 21. juna.

„Rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti preko 1,45 miliona EUR“, kaže se u saopštenju.

Iz Apelacionog suda su rekli da su, odlučujući o žalbama, utvrdili da prvostepeni sud nije postupio u svemu u skladu sa nalozima iz prethodnog ukidnog rješenje Apelacionog suda od 18. aprila.

„Kao i da nije otklonio bitnu povredu odredaba krivičnog postupka na koju mu je prethodnim rješenjem ukazano“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Apelacioni sud naložio prvostepenom sudu da u ponovnom postupku otkloni bitnu povredu odredaba krivičnog postupka.

„Tako što će, shodno izloženim razlozima ovog rješenja, za odluku koju će donijeti po predmetnom predlogu dati potpune, jasne i dovoljne razloge“, rekli su iz Apelacionog suda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...