fbpx
23.9 C
Podgorica
August 18, 2022.
NaslovnicaCrna GoraVelika zainteresovanost klubova za poziv za sufinasiranje članarina djece

Velika zainteresovanost klubova za poziv za sufinasiranje članarina djece

Podgorica, (MINA) – Na javni poziv za sufinasiranje članarina djece koja treniraju u sportskim klubovima prijavilo se više od 100 sportskih klubova, kazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović, navodeći da će 3.138 djece biti sufinansirano u početnoj fazi.

On je rekao da ga raduje činjenica da su sportski klubovi pokazali veliku zainteresovanost.

“Sa zadovoljstvom mogu istaći da se do isteka roka Ministarstvu sporta i mladih javilo preko 100 sportskih klubova, a čak 3.138 djece biće sufinansirano u ovoj početnoj fazi”, istakao je Janović.

On je dodao da ogroman broj djece koji je prijavljen za Ministarstvo predstavlja dodatnu motivaciju i još jasniju viziju da od tog broja krenu i prošire ga još više.

Kako je naveo Janović, Crna Gora je jedina država u regionu koja je imala takvu inicijativu.

“Čvrsto sam uvjeren da svaki roditelj ima pravo da vjeruje da njegovo dijete može postati šampion, a Ministarstvo sporta i mladih će uvijek biti tu da mu na tom putu pomogne”, poručio je Janović.

Iz Ministarstva su apelovali na roditelje da uključe što više djece u sport.

Javni poziv za sufinansiranje članarina djece, koja se bave sportskim aktivnostima u okviru sportskih klubova, Ministarstvo sporta i mladih objavilo je početkom juna.

Ministarstvo će finansirati do 70 odsto iznosa članarine za djecu rođenu 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011. godine, koja treniraju u sportskim klubovima. 

Najčitanije

Poraz crnogorskih odbojkaša u Portugalu

Podgorica, (MINA) - Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore poraženi su večeras u predgrađu Porta,...