fbpx
NaslovnicaCrna GoraVažno da što prije dođe do prekida vatre u pojasu Gaze

Važno da što prije dođe do prekida vatre u pojasu Gaze

Podgorica, (MINA) – Crna Gora se principijelno zalaže za doslovno poštovanje međunarodnog prava i uzdržavanja od upotrebe sile protiv civilnog stanovništva, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Duško Stjepović u razgovoru sa ambasadorom Palestine Rabijem Alhantulijem.

Iz Skupštine su saopštili da je sa sastanka poručeno da je izuzetno važno da što prije dođe do prekida vatre u pojasu Gaze, kao i zaustavljanja daljeg stradanja nedužnih civila i njihovih patnji.

Kako su naveli, Stjepović je prenio iskrene izraze posebnog saosjećanja povodom stradanja civila u pojasu Gaze, među kojima je preko 70 procenata žena i djece.

„On je saopštio da se povodom ratnog sukoba između Palestine i Izraela naša država principijelno zalaže za doslovno poštovanje međunarodnog prava i uzdržavanja od upotrebe sile protiv civilnog stanovništva, i da vjeruje da je za postizanje trajnog mira neophodno dvodržavno rješenje“, kaže se u saopštenju.

U tom smislu, Stjepović je ukazao da je spoljna politika Crne Gore, kao zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, u potpunosti usaglašena sa pozicijom Unije.

On je podsjetio na podršku Crne Gore rezolucijama u okviru Ujedinjenih nacija, kojima se poziva na trajno primirje u Gazi.

Alhantuli je informisao o izuzetno teškoj situaciji u njegovoj državi i poručio da im je potrebna dalja podrška i još odlučnije pozivanje na principe i opšteprihvaćena pravila međunarodnog prava.

„On je pohvalio aktivizam crnogorskih građana i, u tom smislu, peticiju koju su oni samoinicijativno podnijeli Skupštini Crne Gore, i zahvalio za podršku koju otvoreno pružaju palestinskom narodu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su sagovornici izrazili obostrano interesovanje za dalje unapređenje parlamentarne saradnje na nivou dvije prijateljske države, Crne Gore i Palestine, uz iščekivanje što skorijeg završetka procedure formiranja grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Državom Palestine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorskim džudistima još tri medalje

Podgorica, (MINA) - Crnogorski džudisti osvojili su još tri medalje drugog takmičarskog dana juniorskog...