fbpx
NaslovnicaCrna GoraURA: Obijanje depoa potvrda da su pipci kriminalne hobotnice duboko u sudstvu

URA: Obijanje depoa potvrda da su pipci kriminalne hobotnice duboko u sudstvu

Podgorica, (MINA) – Obijanje depoa podgoričkog Višeg suda potvrda je da pipci kriminalne hobotnice dosežu duboko unutar sudstva, ocijenili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Oni su pozdravili brzu reakciju tužilaštva i Uprave policije u slučaju obijanja depoa u kome se čuvaju dokazni materijali za najteža krivična djela.

“Ovim smo dobili još jednu potvrdu koliko su trule daske u sudskoj grani vlasti i da pipci kriminalne hobotnice dosežu duboko unutar nje”, navodi se u saopštenju.

Iz URA-e su kazali da su uvjereni da će oslobođene institucije pokazati da je država jača od mafije i da će doći do počinilaca tog krivičnog djela.

Oni su istakli da su, zahvaljujući usvajanju izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu i “čišćenju” policije od kriminalnih struktura, napravljene značajne reforme u tim institucijama.

Te reforme su, dodali su iz URA-e, odmah dovele do značajnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

U toj partiji smatraju da su, da bi pravda zaživjela u potpunosti, neophodne i reforme u sudskoj grani vlasti.

Iz URA-e su kazali da dovoljan broj političkih aktera za sada nije pokazao volju da do tih reformi i dođe.

“Jasno je i zbog čega. Jer interesi kriminalnih struktura kod većeg broja političkih subjekata imaju prioritet u odnosu na interese države Crne Gore, njenih građana i našeg evropskog puta”, navodi se u saopštenju.

Iz GP URA su podsjetili na najave brzog formiranja Vlade i promjena u sudskoj grani vlasti.

Za sada, kako su naveli, od svega toga postoji samo “mrtvo slovo na papiru” i blokada rada Skupštine Crne Gore već mjesecima.

“Čini se da interesi kriminalnih struktura u svemu tome preovladavaju, zbog toga niko više od aktera koji pokušavaju da formiraju Vladu i ne pominje reforme u sudstvu, niti većinu koja bi mogla da te reforme sprovede u Skupštini”, rekli sui u URA-e.

Prema njihovim riječima, namjera je da se formira Vlada koja u vrhu svojih prioriteta neće imati borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Iz URA-e su kazali da je pravda u Crnoj Gori spora, ali i dostižna dok god postoje ljudi koji su spremni da se uhvate u koštac sa najozloglašenijim kriminalcima u državi.

“Ko god misli da može vratiti točak istorije nazad i zaustaviti ruku pravde, ne bi trebalo mnogo da se zavarava nekim trenutnim uspjehom, jer dokazi se ne nalaze samo u depou Višeg suda, neki su i na sigurnom”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Oštar sedmični pad cijena nafte

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice su pale oko sedam odsto jer...