fbpx
NaslovnicaCrna GoraUprava policija jedina mogla da skine zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću

Uprava policija jedina mogla da skine zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću

Podgorica, (MINA) – Kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) nije donio odluku o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, već je to jedino mogla da učini Uprava policije, saopšteno je iz MUP-a.

Oni su demantovali izjavu glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, koji je na današnjoj konferenciji za novinare saopštio da je kolegijum MUP-a u januaru donio odluku da se Belivuku i Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru.

“Kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova nije donio odluku o skidanju predmetne zabrane niti je to bilo u nadležnosti ovog organa”, kazali su iz MUP-a.

Oni navode da je to jedino mogao da učini kolegijum ili menadžment Uprave policije.

“Uprava policije je u tom periodu bila samostalni organ, a stupanjem na snagu Zakona o unutrašnjim poslovima, 3. jula, postala je sastavni dio MUP-a”, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju i da u tom periodu nije bio sadašnji menadžment Uprave policije i napominju da ne postoji pisani trag te odluke u vidu zapisnika, izvještaja i slično.

“MUP je u par navrata tražilo od Uprave policije podatke o navedenom slučaju i dostavljeni su odgovori sa oznakom tajnosti”, kazali su iz MUP-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...