fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšeni osumnjičeni za krađu crkvenih zvona

Uhapšeni osumnjičeni za krađu crkvenih zvona

 
Podgorica, (MINA) – Barska policija uhapisla je J.S. (31), R.D. (26) i V.B. (43) iz tog grada, zbog postojanja osnovane sumnje da su ukrali četiri crkvena zvona.

Iz Uprave policije saopšteno je da su u aprilu predstavnici Mitropolije crnogorsko – primorske i Biskupije barske obavijestili službenike Centra bezbjednosti Bar da su sa četiri vjerska objekta otuđena četiri zvona.

Navodi se da je o tome obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je te događaje kvalifikovao kao četiri krivična djela teška krađa.

Policijski službenici CB Bar su, kako su kazali iz Uprave policije, u cilju rasvijetljavanja tih krivičnih djela izvršili više pretresa na području Bara i preduzeli niz drugih mjera i radnji koje su rezultirale identifikovanjem osumnjičenih lica.

“Slobode su lišeni J.S. (31), R.D. (26) i V.B. (43) sva lica iz Bara, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili četiri krivična djela teška krađa”, kazali su iz Uprave policije.

Oni su, sumnja se, koristili odsustvo sveštenih lica i sa vjerskih objekata otuđili četiri crkvena zvona, koja su nakon toga, sumnja se, slomili na sitnije komade i prodali osobama koja se bave otkupom sekundarnih sirovina na prodručju Bara i Podgorice.

Osumnjičeni su, sumnja se, u namjeri da spriječe dokazivanje počinjenih djela, prijetli licima koja su ih otkuplia i uništavali tragove krivičnih djela.

J.S, R.D. i V.B. biće privedeni državnom tužiocu u ODT u Baru zbog sumnje da su počinili četiri krivična djela teška krađa.

Policija preduzima radnje u cilju pronalaska otuđenih zvona i njihovih djelova kako bi ona bila vraćena vlasnicima.

Najčitanije