fbpx
NaslovnicaCrna GoraUCG visoko rangiran na listi Webometricsa

UCG visoko rangiran na listi Webometricsa

Podgorica, (MINA) – Univerzitet Crne Gore (UCG) visoko je rangiran na listi najboljih svjetskih univerziteta u kategoriji najvećeg broja citata na osnovu Google Scholar profila, koju je objavio Webometrics.

Kako je saopšteno iz Rektorata UCG, Webometrics je u subotu objavio listu “Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles” (http://webometrics.info/en/transparent).

„Na toj listi, na kojoj se nalazi 6174 univerziteta, UCG je rangiran na visokom 1633. mjestu, čime smo pozicionirani bolje od većine državnih univerziteta iz regiona“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se prethodne godine UCG nije našao na toj listi, što je bila posljedica neprepoznavanja tadašnjeg domena Univerziteta ac.me.

„Navedeni problem je uticao i na ukupno rangiranje UCG na Webometrics-ovoj rang listi. U međuvremenu, uprava Univerziteta je preduzela sve neophodne mjere, uključujući i izmjenu domena u ucg.ac.me, što je rezultiralo izuzetnim ovogodišnjim rezultatom“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz Rektorata, značajno pozicioniranje UCG na listi svjetskih univerziteta rezultat je posvećenog rada negovih profesora i saradnika, kvaliteta njihovih naučnih istraživanja.

„Kao i kontinuirane podrške koju uprava Univerziteta pruža sa ciljem podsticanja najboljih naučnih rezultata i međunarodne afirmacije UCG“, dodaje se u saopštenju.

Iz uprave Univerziteta su zahvalili i čestitali na uspjehu svim profesorima i saradnicima, koji su u prethodnom periodu svojom posvećenošću i radom doprinijeli promociji i boljem pozicioniranju UCG na svjetskom nivou.

Najčitanije