fbpx
NaslovnicaCrna GoraU više gradova održane litije

U više gradova održane litije

Podgorica/Nikšić, (MINA) – U više crnogorskih gradova večeras su održane litije i molebani u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Litiju koja je krenula u 19 sati od Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici predvodi mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Molebani i litije održani su i u Nikšiću, Andrijevici, Plužinama, Žabljaku, Bijelom Polju, Budvi, Herceg Novom.

Molebanom u nikšićkom Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog i svečanom litijom iskazano je nezadovoljstvo Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

Protojerej stavrofor Boris Brajović rekao je da su litije i ljubav Crnu Goru ovih dana osvijetlili da bi je “obnovili, preporodili i svakim blagoslovom ispunili”.

„Budućnost je u našim rukama, ako se mi hodajući postaramo da budemo u Božijim rukama, noseći i one koji ne mogu da nas prate. Od sad svi vi osiljeni blagoslovom i milošću svih ovih dana, kada se nađete u životnim iskušenjima, prekrstite se i recite – “ja sam dijete litija”“, naveo je Brajović.

On je kazao da “toplina pogleda na ljudima na litijama najbolje govori da se osjeća prisustvo onoga koji je sišao sa nebeskih litica da bi sabrao narod na ulicama”.

„To je noćas Crna Gora, ulice i trgovi ljudskog lica koje je obasjano onom radošću susreta čovjeka i Gospoda“, dodao je Brajović.

Okupljanja se od Božića organizuju dva puta sedmično, četvrtkom i nedjeljom.

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...