fbpx
NaslovnicaCrna GoraU pljevaljskoj bolnici devet kovid pacijenata

U pljevaljskoj bolnici devet kovid pacijenata

Podgorica, (MINA) – U pljevaljskoj bolnici trenutno se nalazi devet kovid pacijenata i jedan sa sumnjom na infekciju koronavirusom, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović, navodeći da svi pacijenti hospitalizovani u toj zdravstvenoj ustanovi imaju lakšu kliničku sliku.

Iz Ministarstva zdravlja kazali su da je Hrapović danas obišao zdravstvene ustanove u toj opštini i da se, kako su naveli, uvjerio u uspješan način organizacije njihovog rada i funkcionisanja u periodu epidemije koronavirusa.

“Sve zdravstvene institucije u Pljevjima – Opšta bolnica, Dom zdravlja i jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć organizovani su na način da svi pacijenti dobijaju pravovremenu zdravstvenu zaštitu”, naveo je Hrapović.

On je dodao da je posebna pažnja usmjerena na one koji su zaraženi, ili se sumnja da su inficirani koronavirusom.

“U pljevaljskoj bolnici trenutno se nalazi devet COVID pacijenata i jedan sa sumnjom na infekciju, koji se nalazi u trijažnom punktu. Svi hospitalizovani pacijenti su sa lakšom kliničkom slikom”, kazao je Hrapović.

Kako je naveo, uzimajući u obzir broj novooboljelih u Pljevljima, moguće je biti blagi optimista da se situacija sa epidemijom u tom gradu polako smiruje.

“Svjedoci smo ipak kako je granica od nijednog do više stotina oboljelih za samo nekoliko dana krhka i tanka i kako odgovornim odnosom prema epidemiološkim preporukama svi možemo biti dio rješenja”, kazao je Hrapović.

On je rekao da bolnica u Pljevljima raspolaže sa pet respiratora, od čega su tri transportna.

“To je posebno značajno za ustanovu paviljonskog tipa kakva je ova bolnica. Takođe, sve zdravstvene ustanove imaju dovoljno lične zaštitne i medicinske opreme i zalihe se obnavljaju na vrijeme i u skladu sa potrebama, o čemu menadžment posebno mora voditi računa”, kazao je Hrapović.

On je rekao da je pljevaljska bolnica organizovala rad na svim odjeljenjima u skladu sa protokolima struke, kako bi se rizik od infekcije zaposlenih pacijenata sveo na minimum.

Hrapović je naveo da zaposleni u Domu zdravlja i jedinici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Pljevljima doprinose da se suzbije širenje virusa u toj opštini.

On je apelovao na građane Pljevalja da strogo vode računa o svom, ali i zdravlju najbližih.

“Kako bi kao društvo i zajednica bili pobjednici pošasti virusa koji je pokorio cijeli svijet”, zaključio je Hrapović.

Najčitanije