fbpx
NaslovnicaCrna GoraU dvorištima obrazovno-vaspitnih ustanova zasadiće 100 stabala

U dvorištima obrazovno-vaspitnih ustanova zasadiće 100 stabala

Podgorica, (MINA) – Fondacija “Čini dobro”, povodom Međunarodnog dana planina – 11. decembra, realizuje treću fazu projekta „Čini dobro, zasadi drvo“ tokom koje će u dvorištima obrazovno-vaspitnih ustanova u više crnogorskih opština zasaditi 100 stabala.

Iz fondacije su rekli da će dvorišta 24 obrazovno-vaspitne ustanove iz Podgorice, Tuzi, Danilovgrada, sa Cetinja, iz Nikšića, Kolašina i Budve, kao i dvije ustanove socijalne i dječje zaštite iz Podgorice, biti bogatija za 100 sadnica košćele, čempresa, paulovnije i albicije.

Sadnice su, kako je saopšteno, proizvedene u plasteniku Srednje stručne škole “Spasoje Raspopović” u Podgorici.

“Drveće, kao glavni izvor prerađenog kiseonika u atmosferi, igra ključnu ulogu u očuvanju naše planete. Ono doslovno predstavlja pluća Zemlje”, kaže se u saopštenju.

Iz Fondacije “Čini dobro” su kazali da se ne smije zanemariti činjenica da jedno drvo u toku godine proizvodi dovoljno kiseonika za dvije odrasle osobe.

Prema njihovim riječima, svaka donirana sadnica predstavlja korak ka stvaranju zelenih oaza koja će služiti, ne samo kao izvor kiseonika, već i kao inspirativno okruženje za učenje u obrazovnim ustanovama.

Iz Fondacije su podsjetili da su u prve dvije faze projekta donirali 160 sadnica obrazovno-vaspitnim i ustanovama socijalne i dječije zaštite širom Crne Gore.

“Posebno nas raduje što su sadnice proizveli đaci i nastavnici Srednje stručne škole “Spasoje Raspopović” i tako doprinijeli poboljšanju zelene infrastrukture”, rekli su iz Fondacije.

Oni su najavili da će i tokom naredne godine nastaviti sa realizacijom projekta „Čini dobro, zasadi drvo“.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije