fbpx
NaslovnicaCrna GoraU bolnicu u Risnu biće uloženo preko 2,5 miliona EUR

U bolnicu u Risnu biće uloženo preko 2,5 miliona EUR

Podgorica, (MINA) – U rekonstrukciju, adaptaciju i za nabavku neophodne opreme za specijalnu bolnicu “Vaso Ćuković” u Risnu biće uloženo više od 2,5 miliona EUR, saopšteno je nakon sastanka premijera Dritana Abazovića i ministra zdravlja Dragoslava Šćekića sa menadžmentom i osobljem te ustanove.

Iz Ministarstva zdravlja kazali su da će radovi početi odmah po završetku turističke sezone.

Kako su naveli iz tog resora, Šćekić i Abazović su, nakon obilaska bolnice, obećali nastavak ulaganja u sve segmente zdravstvenog sistema.

Abazović je rekao da zdravstveni sistem i njegova obnova, poboljšanje i unapređenje, ostaju glavni prioritet 43.Vlade.

On je zahvalio svim zaposlenim u sistemu zdravstva i posebno naglasio učinak risanske bolnice.

„Ta bolnica je udvostručila kako broj operativnih zahvata, tako i ambulantnih pregleda, što zdravstvenu uslugu čini dostupnijom kako našim građanima, tako i brojnim turistima koji borave u Crnoj Gori“, naveo je Abazović.

Šćekić je kazao da će 1,4 miliona EUR biti uložena u rekonstrukciju bolnice u Risnu, 500 hiljada EUR u neophodnu opremu, dok će oko 250 hiljada EUR biti iskorišćeno za rekonstrukciju saobraćajnice, prilaznog puta i parkinga ustanove.

„Podsjećam i da je, na predlog Abazovića, za bolnicu u Risnu opredijeljeno oko 350 hiljada EUR, koje su građani prikupili za borbu protiv kovida“, naveo je Šćekić.

Od tog novca, kako je rekao, bolnica će nabaviti novi RTG aparat, kao i reanomobil, neophodan za transport pacijenata.

Šćekić je kazao da je bolnica u Risnu bila i biće brend crnogorskog zdravstvenog sistema.

On je poručio da će nadležni učiniti sve da poboljšaju uslove za rad zaposlenih, ali i da rješavanjem stambenih pitanja podrže njihov ostanak u ustanovi o čijem se kvalitetu rada i renomeu zna mnogo šire od granica Crne Gore, ali i regiona.

Šćekić je zahvalio Abazoviću na, kako je saopšteno, agilnom i nepokolebljivom stavu da zdravlje građana i zdravstveni sistem drži u vrhu svojih prioriteta.

„On je pohvalio ambiciju i izrazio poštovanje prema menadžmentu risanske bolnice i svim zaposlenim, na čelu sa doktorom Vladom Popovićem“, kaže se u saopštenju.

Popović je predstavio Abazoviću i Šćekiću rezultate rada ustanove kojom rukovodi.

On je poručio da će uslovi koji se stvaraju i kreiraju najnovijim ulaganjima učiniti da Crna Gora bude i te kako vidljiva na mapi ozbiljnih turističkih destinacija, gdje će se zdravstveni turizam posebno valorizovati kroz potencijale koje država posjeduje.

„Tokom susreta Abazovića, Šćekića i Popovića sa saradnicima bilo je riječi i o nerealnim koeficijentima prilikom obračuna zarada menadžemntu zdravstvenih ustanova, kao i diskriminaciji kada je u pitanju obračun plata nemedicinskom kadru“, kazali su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije