fbpx
NaslovnicaCrna GoraTudik Gaborit: Solidarnost zbog korone potisnula razlike

Tudik Gaborit: Solidarnost zbog korone potisnula razlike


Podgorica, (MINA) – Preventivno ponašanje i socijalna distanca najbolje su mjere za stavljanje pod kontrolu Kovida 19, ocijenila je ambasadorka Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik Gaborit i poručila da bi bila poželjna veća odgovornost građana.

On je kazala listu Dan da je Francuska zbog virusa korona do sada izgubila blizu 11 hiljada sugrađana, i navela da treba, koliko god mjere koje Vlada Crne Gore uvodi bile ograničavajuće, imati na umu da su donesene s ciljem da se spase životi i da je to jedino važno.

Na pitanje da li je ova zarazna bolest pomogla da se prevaziđu neke razlike među zemljama na Balkanu,
Tudik Gaborit je rekla da se čini da je solidarnost potisnula razlike, što je dobro.

Ona je poručila da sada nije vrijeme za politička suočeljavanja već za zajedničku borbu protiv nevidljivog neprijatelja, koji za sobom ostavlja strašne posledice.

“Zaista, želim da ovo „sveto jedinstvo” u borbi protiv Kovida-19 traje i poslije ove krize, jer će tada biti neopohodno raditi na obnovi, a ona je posebno uspješna ako postoji jedinstvo”, kazala je Tudik Gaborit.

Ona je rekla i da je Francuska je pomogla Crnoj Gori posredstvom Evropske unije koja je izdvojila tri miliona EUR za najhitnije potrebe, odnosno nabavku medicinskog materijala neophodnog za borbu protiv pandemije.

Najčitanije