fbpx
NaslovnicaCrna GoraTrokaz: Crna Gora primjer u regionu, ostvareni rezultati impresivni

Trokaz: Crna Gora primjer u regionu, ostvareni rezultati impresivni

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je u kratkom roku ostvarila impresivne rezultate i može računati na snažnu podršku Francuske u nastavku reformskih procesa, poručio je specijalni francuski izaslanik za Zapadni Balkan, Rene Trokaz.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Trokaz je, na sastanku sa resornim ministrom Filipom Ivanovićem, kazao da je Crna Gora nesumnjivo predvodnik procesa integracije u Evropsku uniju (EU).

„Rezultati koje ste ostvarili u kratkom roku su impresivni i možete računati na snažnu podršku Francuske u nastavku reformskih procesa“, rekao je Trokaz.

On je ocijenio da je proširenje EU na Zapadni Balkan, u što kraćem mogućem roku i uz ispunjenje propisanih uslova, veoma važno.

Trokaz je istakao da je u pitanju zajednički rad na završetku već otpočetih procesa i da Crna Gora apsolutno može da posluži kao primjer u regionu.

Ivanović je zahvalio na porukama ohrabrenja i podrške.

„Crna Gora veoma cijeni to što naši partneri i zemlje članice Unije prepoznaju napore, rezultate i apsolutnu posvećenost Vlade ostvarenju ključnog prioriteta, članstva u EU“, kazao je Ivanović.

On je naveo da je podrška Francuske izuzetno značaja i da raduje nastavak saradnje na planu daljeg sprovođenja neophodnih reformi.

Prema riječima Ivanovića, Crna Gora je ušla u fazu političke stabilnosti.

„To je veoma važno, kako na unutrašnjem planu, tako i sa aspekta ostvarenja vanjskopolitičkih ciljeva“, ocijenio je Ivanović i dodao je da je svaki napredak Crne Gore dobra vijest i za ostale zemlje regiona.

Iz Ministartsva su naveli da su sagovornici razgovarali i o aktulenim regionalnim prilikama, uz poseban osvrt na važnost izgradnje trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

„Obostrano je ocijenjeno da je intenzivirani pilitički dijalog između Crne Gore i Francuske potvrda bliskih i prijateljskih veza, kao i spremnosti za kontinuirano jačanje bilateralnih odnosa“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Oštar sedmični pad cijena nafte

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice su pale oko sedam odsto jer...