fbpx
NaslovnicaCrna GoraTomiću novi mandat

Tomiću novi mandat

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Paraolimpijskog komieteta Crne Gore (POK) Igor Tomić i naredne četiri godine obavljaće tu funkciju, odlučeno je na Skupštini krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom.

Tomić je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je jednoglasnu podršku delegata Skupštine.

Na toj funkciji je od d 21. aprila 2011. godine.

Godinu kasnije dobio je novi četvorogodišnji mandat, a jednoglasno povjerenje Skupštine imao je i 10. novembra 2016. godine.

Foto: MINA

Skupština je jednoglasno imenovala i Upravni odbor (UO), u čijem su sastavu, osim Tomića, još Ratko Radović, Vladan Nikolić, Veselin Vuković i Dejan Bašanović.

Tomić se zahvalio delegatima na podršci, navodeći da je ponosan na uspjehe ostvarene zajedničkim radom.

“Hvala, ne za povjerenje koje ste mi ukazali, već za sve ono što smo zajedno prošli u paraolimpijskom sportu u prethodnom periodu”, rekao je Tomić.

On se zahvalio sportistima navodeći da su oni primjer kako se vaspitano, temeljito i mudro gradi POK.

“Odnosom prema meni i POK pokazali su šta sport vrijedno i lijepo nosi u sebi. Hvala mojim prvim saradnicima, Upravnom odboru i trenerima. Oni su zajedno sa našim sportistima izgradili sve što je sportski rezultati i što je vrijednost koju trajno nosi istorija, ne samo paraolimpijskog, već uopšte crnogorskog sporta”, kazao je Tomić.

Tomić je zahvalio i državi Crnoj Gori i Ministarstvu sporta i mladih što su prepoznali sistematsku vrijednost crnogorskog paraolimpijskog sporta iz godine u godinu rastućom podrškom.

“Hvala COK, sa kojim imamo bratsku i više nego prijateljsku sardnju, nacionalnim sportskim savezima u kojima se praktikuju naši sportovi, što su nas inkluzivno primili u svoj svijet i pomogli razvoj paraolimpijskog sporta”, rekao je Tomić.

On je podsjetio da je POK od Rio de Žaneira do danas realizovao više od 150 aktivnosti i 100 međunarodnih događaja, sa kojih su sportisti donijeli preko 160 medalja.

“Učestvovali smo na 19 velikih evropskih i svjetskih događaja, na kojima su naši sportisti osvojili 13 medalja”, rekao je Tomić.

Prema njegovim riječima, rezultati iz prethodnog ciklusa obaveza su da pokušaju da naredni bude još bolji.

“Nije lako ići stalno uzlaznom putanjom, posebno u svijetu sporta, gdje se uspjeh dočeka na velika vrata, a neuspjeh kažnjava. Znajući sa kakvim sportistima radim i sarađujem, kakav je trenažni proces i ko su mi saradnici, siguran sam da će predstojeći ciklus biti još bolji”, kazao je Tomić.

Govoreći o rezultatima, podsjetio je na Maju Rajković koja je u posljednjem hicu ostala bez evropske medalje i dvije stotinke koje su plivaču Iliji Tadiću falile do olimpijske norme.

Predsjednik Skupštine Goran Macanović, kazao je da je Tomić najzaslužniji za uspjehe i rezultate crnogorskih paraolimpijaca.

“Naravno, nije on mogao sve sam, bez podrške UO, klubova, sportista i trenera. Najzaslužniji je jer je stvorio uslove za njihov rad, učešće na takmičenjima i status koji paraolimpijski pokret ima u crnogorskom društvu. Bio je uz sportiste kao čovjek, pedagog i trener, dao je ogroman doprinos u organizaciji crnogorskog paraolimpijskog pokreta”, rekao je Macanović.

Na sjednici je usvojen predlog Statuta, koji je dobio saglasnost Ministarstva sporta i mladih, kao i Sportska pravila za paraolimpijski sportive.

Delegati Skupštine upoznati su za POK nije dobio organizaiju Evropskog prvenstva B divizije u golbalu, kao I sa organizacijom mpriprema za učešće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju naredne godine.

Sjednici je prisustvovalo 11 delegata od ukupno 13 koliko broji Skupština POK.

Najčitanije