fbpx
NaslovnicaCrna GoraTokom dana odlučiće o daljim koracima

Tokom dana odlučiće o daljim koracima

Podgorica, (MINA) – Odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Liberalne partije (LP), Hrvatske građanske inicijative (HGI) i Bruna Lončarević tokom dana odlučiće kako će se odrediti prema najnovijoj situaciji u Kotoru, kazao je predsjednik kotorskog odbora DPS-a Željko Aprcović.

Predsjednici Opštine i Skupštine opštine (SO) Kotor, Vladimir Jokić i Dragica Perović, zapečatili su prostorije lokalnog parlamenta, nakon što je najavljeno da će danas biti održana sjednica za koju smatraju da je zakazana nezakonito.

Nastavak sjednice SO Kotor zakazala je skupštinska većina od 17 odbornika DPS, SD, LP, HGI i Bruna Lončarević, a na dnevnom redu je bilo razrješenje Jokića.

Aprcović je agenciji MINA rekao da ne zna ko je zapečatio SO Kotor, sa kojim pravom i po kom pravnom osnovu i da će tokom dana odlučiti na koji način će se odrediti prema toj situaciji.

On je naglasio da je kotorski parlament dom svih građana Kotora i odbornika koji ih predstavljaju, kao i da je skupštinska sala danas, kada je radni dan, morala biti otvorena.

Aprcović je naveo da manjina u kotorskom parlamentu vrši turturu nad većinom, ne dozvoljavajući da se u zakonskoj proceduri izjasni u vezi sa inicijativom za smjenu Jokića.

“Ne znamo ni do kada će biti zaključana SO Kotor. Ko je sebi dozvolio da danas zaposlenima u kotorskom parlamentu, koji su plaćeni novcem poreskih obaveznika Kotora, da slobodan dan”, pitao je Aprcović.

Na ovaj način, kako je dodao, pokazan je nivo demokratije i ljubavi prema Kotoru.

“Koalicija koja dvije godine ne vrši vlast ne dozvoljava da se grad deblokira. Njihova saopštenja su puna neistinitih činjenica i to je danas dokazano pred lokalnim parlamentom”, rekao je Aprcović.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...