fbpx
NaslovnicaCrna GoraSvako ko bude opstruirao izglasavanje zakona radi protiv države

Svako ko bude opstruirao izglasavanje zakona radi protiv države

Podgorica, (MINA) – Svako ko bude opstruirao izglasavanje zakona o porijeklu imovine radi protiv Crne Gore i njenih građana, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz te partije su kazali da će eventualno odugovlačenje izglasavanja tog zakona jasno ukazati na političke subjekte kojima nije cilj da taj akt uđe u skupštinsku proceduru i bude izglasan.

“Poslije njegovog stavljanja na glasanje u Skupštini, nemamo dilemu da svaki od 81 poslanika, koji ne stisne taster za njegovo usvajanje, radi za organizovani kriminal, korupciju i mafijašku državu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Nacrt zakona o porijeklu imovine jedan od sistemskih zakonskih akata koji je URA sa koalicijom Crno na bijelo predstavila u toku predizborne kampanje, kao jedan od najboljih modela za obračun sa kriminalom i korupcijom i veću distribuciju pravde.

Taj zakonski akt, kako su kazali iz URA-e, će označiti odlučnu borbu protiv mafije, kriminala i korupcije.

Iz te partije su rekli da izglasavanje zakona o porijeklu imovine i izbor novog Tužilačkog savjeta u Skupštini vide kao „deset stepenica naprijed u evropskim integracijama“.

„To je, između ostalog, pokazao i nedavni izvještaj o napretku. Svako ko bude ove procese uslovljavao, odlagao i minimizirao ne radi u interesu države Crne Gore i njenih građana“, poručili su iz URA-e.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije