fbpx
NaslovnicaCrna GoraStonoterniseri počeli pripreme, cilj medalja u Šefildu

Stonoterniseri počeli pripreme, cilj medalja u Šefildu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski stonoteniseri Filip Radović i Luka Bakić i u Šefildu žele da nastave kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja na Evropskim prvenstvima, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Radović i Bakić sa trenerom Vladimirom Marićem počeli su u Zrenjaninu pripreme za kontinentalni šampionat, koji će od 4. do 9. septembra biti odigran u Šefildu.

Trener Marić kazao je da će komletne pripreme za najznačajnije takmičenje ove godine biti održane u matičnom klubu.

Radićemo svo vrijeme u Zrenjaninu, sa našim sparing partnerima iz kluba. Imaćemo još nekoliko igrača iz Srbije i Turske“, rekao je Marić agenciji MINA.

On je kazao da do prvenstva neće biti zvaničnih turnira i da će šampionat u Šefildu biti prvo takmičenje u jesenjem dijelu sezona.

“Očekivanja su velika, kao i uvijek. Radović trenutno zauzima drugo mjesto na Evropskoj i Svjetskoj rang listi i biće drugi nosilac turnira. Bakić je trenutno četvrti. Biće među favoritima za medalju, nadam se da će je i osvojiti. Optimista sam, idemo na najviši plasman“, rekao je Marić.

Komentarišući dominaciju Poljaka Patrika Čajnovskog i šansama da u Šefildu bude prekinuta, on je kazao da iskreno vjeruje da može.

„Može li se do zlatne medalje, nadam se da može. Vjerujem u to“, rekao je Marić.

Govoreći o radu sa Radovićem i Bakićem, kazao je da je zadovoljan postignutim rezultatima od početka januara, kada je i zvanično naslijedio Nikolaea Lupuleskua.

“Moram biti zadovoljan rezultatima dosadašnjeg zajedničkog rada. Radović je osvojio tri zlatne medalje na turnirima u Linjanu, Podgorici i Laškom. Bakić ima srebro u Laškom i bronzane medalje u Linjanu i Podgorici. Saradnja je počela i više nego dobro“, zaključio je Marić.

Crnogorski stoni tenis u Šefildu predstavljaće i Slobodanka Gurešić. Radović će u Šefildu juriti četvrtu pojedinačnu evropsku medalju.

Osvajao je medalje na prvenstvima Evrope – bronzane u danskom Vejleu 2015. i Laškom 2017. i srebrnu u švedskom Helsingborgu 2019. godine.

Ima i ekipnu bronzu iz Helsingborga, sa Bakićem i Dejanom Bašanovićem. Nosilac je i do sada jedine paraolimpijske medalje za Crnu Goru, bronzane iz Tokija 2021. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Gorčević: Cilj je društvo sa jednakim šansama za napredak

Podgorica, (MINA) – Cilj Crne Gore nije samo članstvo u Evropskoj uniji (EU) već...