fbpx
NaslovnicaCrna GoraStanković Mugoša: Ne vidim smisao rada u krnjoj radnoj grupi

Stanković Mugoša: Ne vidim smisao rada u krnjoj radnoj grupi

Podgorica, (MINA) – Članica Upravnog odbora Udruženja pravnika, Ana Stanković Mugoša, kazala je da ne vidi smisao i cjelishodnost da radi u krnje formiranoj radnoj grupi koja treba da analizira ugovor države i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Izvršna direktorica Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević odbila je poziv za učešće u radu stručnog tima, a dekanica Pravnog fakulteta Aneta Spaić kazala je da je spremna da ostane u timu ako u njemu ne bude advokat Velibor Marković.

“Za slučaj da se dvije uvažene koleginice povuku iz rada stručnog tima i dođe do toga da radna grupa ne radi u punom sazivu, ne vidim smisao i cjelishodnost da radim u krnje formiranoj radmoj grupi, cijeneći razloge uvaženih koleginica, i u toj situaciji se može očekivati da se povučem”, navela je Stanković Mugoša.

Ona je rekla da se može očekivati da se povuče ukoliko sami predlagači ne donesu odluku u smislu konstituisanja radne grupe koja bi obezbjeđivala ono što je njena namjena, a to je utvrđivanje svih nedostataka i neusaglašenosti Temeljnog ugovora sa pozitivno pravnim propisima Crne Gore.

“U konačnom, nadam se da će izmjenom u sastavu stručnog tima biti biti moguće obezbjediti da ispunimo ono što su očekivanja javnosti i da ću biti u prilici da ukažem na određene nedorečenosti i neusaglašenosti da pravnim poretkom Crne Gore”, kazala je Stanković Mugoša.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije