fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpajić ispunjava sve uslove za predsjedničku kandidaturu

Spajić ispunjava sve uslove za predsjedničku kandidaturu

Podgorica, (MINA) – Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ispunjava sve uslove za predsjedničku kandidaturu, a navodi o eventualnom prebivalištu i državljanstvu druge države u cjelosti su bespredmetni, saopšteno je iz te partije.

Iz Pokreta Evropa sad kazali su da je narativ da Spajić ne može biti kandidat na predsjedničkim izborima baziran na dezinformacijama.

Te dezinformacije su, kako su rekli, dio udružene, prljave kampanje protiv Spajića, koji ima najveće izglede da bude naredni predsjednik Crne Gore.

Iz Pokreta Evropa sad naveli su da je Zakonom o izboru predsjednika Crne Gore propisano da se uz predlog kandidature, između ostalog, podnose potvrde o biračkom pravu i o prebivalištu kandidata, kao i uvjerenje o državljanstvu.

Iz te partije kazali su da svaki dokument potreban za predsjedničku kandidaturu Spajić već posjeduje.

“Kao dio pripremnih radnji za podnošenje kandidature Spajić je pribavio i potvrdu o biračkom pravu i o prebivalištu u Crnoj Gori od najmanje deset godina u poslednjih 15, i uvjerenje o crnogorskom državljanstvu, kojima se nedvosmisleno potvrđuje da on može biti kandidat”, kaže se u saopštenju.

Iz Pokreta Evropa sad rekli su da su, nakon dobijanja potvrda Ministartsva unutrašnjih poslova da se Spajić može kandidovati za predsjednika Crne Gore, započeli pripremne radnje za predaju kandidature sa kojima je javnost upoznata.

Ti dokumenti, kako su dodali, dostupni su javnosti već danima i prezentovani već nekoliko puta.

“Bilo kakvi navodi o eventualnom prebivalištu u drugoj državi i eventualnom državljanstvu druge države u cjelosti su bespredmetni, jer nijedan propis iz izbornog zakonodavstva, po kom se cijene formalne ispunjenosti kandidature, ne sadrži normu da kandidat za predsjednika mora iste dokazivati”, kaže se u saopštenju.

Iz Pokreta Evropa sad rekli su da sumnjamo da je potraga za diskreditujućim dokumentima i pokrenuta fama samo slamka spasa za koju se hvataju strukture koje su opljačkale Crnu Goru i njihove marionete.

“Da je ovo redovna procedura, onda bi bilo koji kandidat morao da dostavi i uvjerenje o crnogorskom državljanstvu i prebivalištu, kao i na stotine uvjerenja iz drugih država o činjenici neposjedovanja njihovog državljanstva i prebivališta”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz Pokreta Evropa sad, ukoliko bi se otvorila vrata drugim državama da na ovaj način utiču na izborni proces u Crnoj Gori, građani Crne Gore bi izgubili svoju suverenost.

“To Pokret Evropa sad neće dopustiti”, naveli su iz te partije.

Oni su kazali da je jasno da je najveća hajka pokrenuta na Spajića jer ima najveće šanse da postane predsjednik Crne Gore.

“U pogledu navoda da Spajić ima prebivalište na adresi u Srbiji, ističemo da je nesporno da Spajić niti živi u Srbiji, niti u njoj ima profesionalne, ekonomske i druge veze, što organi te države mogu slobodno provjeriti”, navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta Evropa sad rekli su da Spajićeva biografija ostale samo može postidjeti.

Prema njihovim riječima, Spajić je jedini kandidat koji prolazi kroz špalir i propitivanje i prije same predaje kandidature.

“Organizovano i sinhronizovano udružuju se naizgled ideološki razdvojene strukture u tome da što prije diskredituju Spajića”, kaže se u saopštenju.

Iz Pokreta Evropa sad rekli su da, ukoliko Državna izborna komisija zaista radi svoj posao, o Spajiću nema šta da brine, jer on ispunjava sve uslove.

“U svakom slučaju, u narednim danima ćemo javnost upoznati sa svim okolnostima oko višednevnih napada na Spajića i prema istim se adekvatno odrediti”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije