fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjutra novi protest DF-a

Sjutra novi protest DF-a


Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) organizovaće sjutra protest u Podgorici, a poslanici tog političko saveza pozvali su opoziciju da im se priduži i pokaže jedinstvo i solidarnost.

Jedan od lidera DF-a, Milan Knežević rekao je da će protest biti održan sjutra u 18 sati i pozvao kolege iz opozicije da im se pridruže.

“Da pokažemo jedinstvo i solidarnost, jer ovo su izazovi koji se tiču čitavog crnogorskog društva”, kazao je Knežević na konferenciji za novinare u parlamentu.

On je pozvao građane da se okupe sjutra veče “na velikom, mirnom i dostojanstvenom skupu koji će pokazati da postoji slobodna Crna Gora koja je spremna da se bori za slobodu govora, mišljenja”.

“Ovo se najmanje tiče Medojevića i mene, mi ćemo se sigurno odbraniti i izdržati sva iskušenja ali sjutra će na red doći novinari, pa obični građani. Ako sada ne postavimo granicu Crna Gora će klizinuti u diktaturu koja će ući na velika vrata”, rekao je Knežević.

On je još jednom apelovao na cjelokupnu opoziciju da, bez obzira na političke razmirice koje su imali u prošlosti, zajedno shvate značaj trenutka i planiraju aktvnosti koje bi trebale režim, pravosuđe i sistem da dovedu poznaniju prava.

Knežević je poručio da je spreman da izdrži sve izazove koliko god bude trebalo, jer, kako je rekao, vjeruje u principe i načela za koja se bori.

Kako je naveo, u DF-u nijesu imali velikih očekivanja kada je u pitanju odluka Ustavnog suda.

Vijeća Ustavnog suda nijesu danas postigla saglasnost o predlozima za obustavu izvršenja rješenja sudova, kojima je određena zatvorska kazna poslanicima DF, Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću, pa će o tome odluka biti donijeta na sjutrašnjoj plenarnoj sjednici.

Poslanik DF-a, Andrija Mandić, na pitanje novinara da li će učestvovati u radu parlament i odustati od protesta ukoliko Ustavni sud donose privremenu mjeru kojom bi se obustavilo rješenje stavljanja u zatvor Medojevića i Kneževića, kazao je da ni od čega nijesu odustali.

“Ništa se novo nije desilo da bi odustali od bilo čega. Desilo se samo da se opozicija objedinjuje oko odbrane prava i sloboda građana Crne Gore”, rekao je Mandić.

On je rekao da ne vjeruje u pozitivnu odluku Ustavnog suda.

“Da su htjeli mogli da su i danas da to riješe. Neko ko upravlja sistemom ne odustaje od namjere na ponizi poslanike DF”, kazao je Mandić i poručio da nastavljaju sa protestima.

On je podsjetio da su suspendovali rad u parlamentu i svim odborima.

“Ozbiljno namjeravamo da sa kolegama iz opozicije, koje smo pozvali danas, nastavimo sa protestima u Crnoj Gori”, kazao je Mandić.

Najčitanije