fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠimun: Posljednji alarm za konkretnije mjere za podizanje bezbjednosti zdravstvenih radnika

Šimun: Posljednji alarm za konkretnije mjere za podizanje bezbjednosti zdravstvenih radnika

Podgorica, (MINA) – Napad na doktora Ilhana Tursumovića predstavlja posljednji alarm da nadležni pruže mnogo konkretniju podršku Ministarstvu zdravlja u mjerama usmjerenim na podizanje bezbjednosti zdravstvenih radnika na njihovom radnom mjestu, kazao je ministar zdravlja Vojislav Šimun.

Šimun je, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, to rekao nakon što je u pljevaljskoj bolnici posjetio Tursumovića, koji je poslije napada od pacijenta uspješno operisan i oporavlja se od nanijetih povreda.

Prema riječima Šimuna, dan kada je napadnut Tursumović najteži je dan za zdravstveni sistem Crne Gore.

„Došao sam ovdje da pošaljem jasnu poruku podrške, ali i iz ljudske obaveze prema kolegi, koji je zadužio svoj grad i ustanovu u kojoj radi“, kazao je Šimun.

Direktorica Doma zdravlja Pljevlja Branka Stanković i doktori koji su operisali Tursumovića, Zoran Tabaš i Žarko Čolović, upoznali su Šimuna sa tokom liječenja i njegovim trenutnim stanjem.

Tursumović je zahvalio kolegama i Šimunu na posjeti i interesovanju, ali i cjelokupnom sistemu na koordinaciji i brzoj reakciji, koja mu je spasila život.

Šimun je poručio da će Tursumović i njegova porodica imati punu podršku zdravstvenog resora i ostalih resora u Vladi.

„Moram iskazati duboku zahvalnost sugrađaninu Emiru Loju, koji je odbranio doktora od napadača, kao i čitavom osoblju pljevaljske bolnice, na čelu sa doktorima Tabašom i Čolovićem, čije su izvanredne hirurške sposobnosti spasile život Tursumoviću“, kazao je Šimun.

On je podsjetio da je Ministarstvo zdravlja i ranije preduzelo odgovarajuće aktivnosti da podigne svijest građana o sve učestalijim napadima na zdravstvene radnike, ali i konkretne mjere usmjerene na podizanje nivoa bezbjednosti zdravstvenih radnika na njihovim radnim mjestima.

„Smatram da nakon ovog dešavanja i ostali nadležni resori moraju da pruže mnogo konkretniju i intenzivniju podršku u ovim aktivnostima, jer, kao što sam kazao prije nekoliko dana, ovaj nemili događaj predstavlja posljednji alarm za cjelokupno društvo“, smatra Šimun.

On je kazao da iz ove situacije „moramo izaći humaniji, solidarniji“.

„I sa porukom da se ovakav tragičan događaj nikada više ne ponovi“, poručio je Šimun.

Posjeti je prisustvovao i predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sainc pobijedio u Meksiku

Podgorica, (MINA) - Vozač Ferarija Karlos Sainc pobjednik je Velike nagrade Meksika, 20. trke...