fbpx
NaslovnicaCrna GoraSimović izabran za predsjednika Opštine Nikšić

Simović izabran za predsjednika Opštine Nikšić

Nikšić, (MINA) – Istaknuti funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS), Milutin Simović, izabran je za predsjednika nikšićke Opštine jednoglasno na sjednici lokalne Skupštine.

Za Simovićev izbor glasali su svi prisutni odbornici DPS i Socijaldemokrata (SD), njih 23, od ukupno 41 u nikšićkoj Skupštini.

Predlog Simovića za čelnog čovjeka Opštine, potpisalo je 24 odbornika DPS i 15 iz redova SD-a, uz ocjenu da je dugogodišnjim radom pokazao stručnost i kompetencije, kao i menadžerske sposobnosti koje ga preporučuju za obavljanje te odgovorne dužnosti.

U predlogu je obrazloženo da je Simović, obavljajući najodgovornije funkcije u državi, pokazao visok stepen tolerancije i empatije prema svim događajima i pojavama u političkom životu Crne Gore.

U ime SD, odbornica Jelena Međedović, ukazala je da je Simović dobar poznavalac prilika u Nikšiću i Crnoj Gori i čovjek sa bogatim profesionalnim iskustvom, pred kojim je poseban izazov, jer na čelo lokalne uprave dolazi u složenoj političkoj i epidemiološkoj situaciji.

Simović je, obraćajući se odbornicima, kazao da je Nikšić bio uzdanica građanske, evropske, sekularne i antifašističke Crne Gore, kojoj su, kako je ocijenio, neophodni dalji iskoraci na evropskom putu, što je suštinski interes i potreba građana.

”Vidjeli smo u ova dva i po mjeseca kakav je i kuda vodi alternativni put, koji ne donosi dobro, ni za današnje generacije, ni naše potomstvo. Nikšić vječno treba da ostane ime crnogorskog samopouzdanja i garancija moderne i prosperitetne Crne Gore”, ukazao je Simović u Nikšićkom pozorištu gdje je održana sjednica Skupštine.

On je istakao da se pokazalo da je razjedinjeni nastup proevropske politike doveo do rezultata koji ne znači samo zastoj na evropskom putu, već ugrožava temeljne vrijednosti društva i opstanak Crne Gore.

”To nam mora biti nauk da konsolidujemo i objedinimo sve proevropske snage, uključujući i najširi mogući građanski aktivizam. Prva prilika za takav pristup je upravo naš Nikšić”, kazao je Simović.

Prema njegovim riječima, prioritet će im biti briga o građanima, bez podjela u kolone i redove, a posebnu pažnju posvetiće mladima.

”Nema i ne smije biti privilegovanih i izuzetih. Nema malih i velikih kompanija, jer su preduzetnici, mikro i mala preduzeća još ranjiviji i nemaju rezervi koje bi im omogućile da kriza prođe”, ocijenio je Simović.

On je najavio da će preispitati sve biznis barijere i izdatke na lokalnom nivou, koje ”danas imaju posebni težinu” i uraditi sve da im Opština bude pouzdan i odgovoran partner.

Simović je poručio da neće biti privilegovanih od odgovornosti i doprinosa u ostvarenju zajedničkih ciljeva bitnih za razvoj Nikšića.

Prema njegovim riječima, Nikšić je značajno infrastrukturno unaprijeđen u dva mandata gradske uprave na čelu sa bivšim predsjednikom Opštine, Veselinom Grbovićem, uz izdašnu pomoć Vlade u svim prethodnim godinama.

Funkciju predsjednika nikšićke Opštine, kao vršilac dužnosti do izbora novog, obavljao je potpredsjednik, Dragan Perović, od 26. oktobra ove godine kada je na sjednici lokalne Skupštine konstatovan prestanak mandata Veselinu Grboviću, po sili zakona, prije isteka vremena na koje je izabran, zbog odlaska u starosnu penziju.

Najčitanije

U toku ekstradicija Duška Kneževića u Crnu Goru

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević trebalo bi danas da bude izručen...