fbpx
NaslovnicaCrna GoraSDT podiglo optužnicu protiv 21 osobe

SDT podiglo optužnicu protiv 21 osobe

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv 21 osobe osumnjičene za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, odavanje tajnih podataka i zloupotreba službenog položaja.

Portparol specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić kazao je da je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predata optužnicu protiv Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., G.S., D.M., F.Z., I.N., T.A., M.N., D.K., M.B., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije.

„Protiv Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M. je podnijeta za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – oko 4,3 tone kokaina“, naveo je Radonjić u sapšđtenju.

Kako je dodao, optužnica protiv Lj.M., I.S., M.O., B.J. i M.N. je podnijeta i za krivična djela pranje novca, odnosno oko sedam miliona EUR.

U saopštenju se navodi da je protiv M.M., A.K. i Lj.M. podnijeta optužnica za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Protiv D.K., je podnijeta za krivična djela odavanje tajnih podataka i krivično djelo zloupotreba službenog položaja“, kaže se u saopštenju.

Radonjić je kazao da su navedena krivična djela izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike.

On je rekao da je u optužnici predloženo da se okrivljenima M.O., M.P., V.B., T.A., D.K., M.B. i I.M., produži pritvor.

„A da se Lj.M., R.Z., M.N., I.S., A.K., I.N., N.B., B.J., M.M., D.M. i F.Z., koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu“, precizira se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije