fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠaranović: Ovlastio sam Šukovića da odgovara na pitanja

Šaranović: Ovlastio sam Šukovića da odgovara na pitanja

Podgorica, (MINA) – Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da je on ovlastio šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića da, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima, učestvuje u radu sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu.

Ministar pravde Andrej Milović je ranije danas kazao da je Šuković na sjednici Odbora rekao da ima dozvolu da iznosi podatke o njemu i poručio da „ćemo sad vidimo ko mu je dao dozvolu, na ovome ne može da se završi“.

Šaranović je u dopisu Šukoviću naveo da ga je kao ministar ovlastio da daje izjave povodom vršenja policijskih poslova.

„I uzmete učešće u radu, i na način propisan Zakonom odgovorite na pitanja poslanika, članova Odbora poštujući principe policijske istrage“, navodi se u dopisu koji je Šaranović dostavio medijima.

Šaranović je rekao da je dostavio ovlašćenja koje je dao Šukoviću „koji jasno demantuju svaki pokušaj da se pripiše odgovornost tamo gdje je nema“.

„Naši izvanredni uspjesi su odraz naše posvećenosti, stručnosti i služe kao besprekorni model odgovornosti i samodiscipline“, kazao je Šaranović.

On je rekao da u tom kontekstu, duži period naglašava važnost striktnog poštovanja ovlašćenja koje svako od ima i poštovanja svakog predloga ministra, uključujući i predlog za razrješenje direktora Uprave policije.

Šaranović je rekao da svako prekoračenje tih granica i zadiranje članova Vlade u rad sektora koji ta ovlašćenja nemaju, umanjuju profesionalni ugled pojedinca i institucije koju predstavlja.

„I takvo postupanje je suprotno duhu kolegijalnosti i međusobnog poštovanja, koji su ključni za uspješno vođenje i upravljanje državnim poslovima“, zaključio je Šaranović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije