fbpx
NaslovnicaCrna GoraSAD ostaju partner Crne Gore na zacrtanom evroatlantskom putu

SAD ostaju partner Crne Gore na zacrtanom evroatlantskom putu

Podgorica, (MINA) – Sjedinjene Američke Države (SAD) ostaju partner Crne Gore na zacrtanom evroatlantskom putu i ispunjavanju obaveza u NATO-u, poručio je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a za evropske i evroazijske poslove Metju Palmer na onlajn sastanku sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Palmer je, kako je saopšteno iz Vlade, izrazio punu podršku naporima koje Crna Gora čini u integracijama u Evropsku uniju.

“On je naročito naglasio činjenicu da SAD ostaju partner Crne Gore na zacrtanom evroatlantskom putu i ispunjavanju obaveza u NATO-u”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je tokom razgovora naglašen značaj kontinuirane saradnje Crne Gore i SAD-a, koja se ogleda u bilateralnim odnosima i partnerstvu u okvirima NATO saveza.

“Ovom prilikom, još jednom je potvrđeno da je spoljnopolitičko opredjeljenje Crne Gore jasno definisano Sporazumom koji su predstavnici tri pobjedničke koalicije potpisali, te da nema promjene spoljnopolitičkog kursa države”, naveli su iz Vlade.

Krivokapić je u razgovoru sa Palmerom istakao prioritete nove Vlade, sa posebnim osvrtom na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, uspostavljanje vladavine prava, slobodu medija i rasvjetljavanje napada na novinare, kao i borbu protiv COVID19 i ekonomsku stabilnost zemlje.

On je naveo da je zadovoljan susretom sa Palmerom i uputio mu poziv za posjetu Crnoj Gori, kada se za to ukaže prilika.

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...