fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovano 75 novih slučajeva infekcije

Registrovano 75 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 75 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 760 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 37, Nikšića 11, iz Berana, Budve, Kotora i Tivta po četiri, Bara i Herceg Novom po tri, Rožaja dva i iz Danilovgrada, Pljevalja i sa Cetinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio 9,87 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.814.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 75 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 458.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 289.869.

U Podgorici je aktivno 211 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 83, Budvi 28, Herceg Novom 19, Tivtu 17, u Baru, Kotoru i Pljevljima po 14, Bijelom Polju 12, na Cetinju deset.

U Beranama je aktivno osam slučajeva, Ulcinju sedam, Danilovgradu šest, Andrijevici četiri, Rožajama tri, u Mojkovcu, Plužinama i Tuzima po dva i u Plavu i Šavniku po jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Petnjici i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije