fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovano 65 novih slučajeva infekcije

Registrovano 65 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 65 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom utorka završile analizu i dostavile rezultate za 767 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 17, Nikšića 12, Pljevalja devet, Andrijevice i Bara po pet, Beraan i Ulcinja po tri.

U Kolašinu i Rožajama registrovana su po dva nova slučaja koronavirusa, a Bijelom Polju, Budvi, Cetinju, Herceg Novom, Mojkovcu, Tivtu i Tuzima po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za utorak je iznosio 8,47 odsto.

“Tokom utorka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.808.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 70 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 429.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 289.134.

U Podgorici je aktivno 210 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 58, Pljevljima 20, Budvi 16, Kotoru 15, Baru 14, u Andrijevici, Beranama i Danilovgradu po 12, Herceg Novom 11, na Cetinju i u Ulcinju po deset.

U Tivtu je aktivno devet slučajeva koronavirusa, Rožajama pet, Bijelom Polju četiri, Tuzima tri, u Kolašinu, Mojkovcu i na Žabljaku po dva i u Šavniku i Plavu po jedan.

U Gusinju, Petnjici i Plužinama nema aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije