fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovan 21 novi slučaj infekcije

Registrovan 21 novi slučaj infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovan 21 novi slučaj infekcije koronavirusom, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 702 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 11, Nikšića četiri, dok je po jedan novi slučaj evidentiran u Budvi, Danilovgradu, Kotoru Pljevljima, Tivtu i Tuzima.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio je 2,99 odsto.

“Tokom četvrtka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.789.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 25 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 194.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 283.607.

U Podgorici su trenutno aktivna 94 slučaja infekcije koronavirusom, Tivtu 17, Nikšiću 16, Budvi 13, Pljevljima 12, Baru deset, Kotoru šest, na Cetinju i u Herceg Novom po pet.

U Bijelom Polju i Danilovgradu aktivna su po četiri slučaja koronavirusa, Beranama i Ulcinju po dva, Mojkovcu, Plavu, Tuzima i na Žabljaku po jedan.

U Andrijevici, Gusinju, Kolašinu, Petnjici, Plužinama, Rožajama i Šavniku nijesu registrovani aktivni slučajevi zaraze koronavirusom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije